Materiale recomandate pentru izolația fonică a ușilor

Materiale recomandate pentru izolația fonică a ușilor

Locuința ta este oaza de relaxare, de bună dispoziție și bineînțeles, de liniște. Iar ca să ai parte de liniște, trebuie să ai în vedere montarea ușilor izolate fonic, atât de interior, cât și de exterior.

Cu siguranța nu vrei să auzi discuțiile vecinilor, lătratul câinilor sau muzica de la petrecerea de vis-a-vis. De asemenea, suntem siguri că vrei să păstrezi intimitatea locuinței tale și să te bucuri doar tu de muzică și discuțiile între prieteni.

Și pentru că ușile sunt cele mai solicitate elemente ale casei, ai nevoie de siguranța unor produse din materiale potrivite și de o calitate ireproșabilă.

De ce este importantă izolația fonică a ușilor pentru casa ta

Alegerea unei uși nu ar trebui să se concentreze doar asupra aspectului său și a compatibilității cu estetica locuinței tale. Materialele din care este realizată ușa determină longevitatea sa, dar și gradul de protecție pe care o oferă.

Iar când vorbim despre protecție, ne referim la cea împotriva:

 • zgomotului;
 • schimbului de temperatură;
 • hoților și intrușilor;
 • condițiilor meteorologice nefavorabile.

Așadar, să recapitulăm. Atunci când alegi un model de ușă, indiferent că este de interior sau de exterior trebuie iei în considerare:

 • materialele care compun structura;
 • elementele de feronerie;
 • aspectul general al ușii;
 • spațiile destinate vitrării, dacă sunt;
 • culoarea ușii.

Totuși, de ce este important să alegi uși cu izolație fonică pentru locuința ta? 

 1. Te protejezi de zgomotele de afară – lătratul câinilor, muzica, traficul rutier sau feroviar sunt reduse semnificativ;
 2. Păstrezi intimitatea conversațiilor tale din casă – sunetele nu îi vor deranja pe cei de afară atunci când geamurile sunt închise;
 3. Condițiile meteorologice nefavorabile nu te vor deranja – vei putea dormi liniștit știind că tunetele sau ploaia torențială nu te vor trezi;
 4. Ai parte și de termoizolație – izolarea fonică asigură și izolarea termică datorită materialelor ce asigură etanșeitate.

Izolarea fonică cu uși de lemn

Există o mulțime de variante pentru alegerea ușilor locuinței tale. Totuși, nu înseamnă că orice alternativă se potrivește atunci când ești în căutarea unei uși cu izolație fonică.

De exemplu, ușile de lemn nu au grad de izolare fonică și termică atât de ridicat. În primul rând din cauza materialului din care sunt fabricate. Plăcile de lemn din care sunt făcute ușile și lipsa garniturilor de etanșeitate facilitează rezonanța și propagarea sunetelor.

Așadar, pentru liniște în casă și termoizolare nu este indicat să alegi uși de lemn, nici pentru cele interioare, dar nici pentru zona intrării.

Uși metalice pentru fonoizolare

Adesea, ușile metalice sunt folosite pentru zona intrării în casă deoarece sunt mai rezistente. În comparație cu ușile de lemn, cele metalice sunt de aproximativ 5 ori mai rezistente la efracție și intemperii.

Fiind realizate din oțel sau aliaje dure, ușile metalice asigură protecția generală a casei tale. Cu toate acestea, ușile metalice nu garantează fonoizolație completă. 

De aceea, cele mai bune alternative pentru asigurarea unui spațiu izolat fonic și termic sunt ușile de termopan.

Uși din tâmplărie PVC: alternativă pentru izolare fonică

Profilele PVC pentru ușile de intrare sunt așadar, alegerea ideală atunci când ai nevoie de liniște. Pragmatismul ușilor de termopan este redat de posibilitatea de montare atât la interior cât și la exterior.

Așadar, poți să te bucuri de lipsa zgomotelor provenite de afară, dar și din alte camere ale casei tale. Cât timp te odihnești, ceilalți membrii ai casei pot viziona un film fără teama că te-ar deranja.

Garniturile profilelor PVC și feroneria de înaltă calitate oferă ușilor de termopan Barrier standarde înalte pentru a îndeplini toate nevoile pe care le ai. 

De aceea, alegerea ușilor de termopan exterioare cu izolare fonică asigură și protecția casei tale de intruși, condiții meteorologice nefavorabile și de ochii celor curioși. Iar pentru camerele casei, montarea ușilor de interior cu izolare fonică permite membrilor casei să desfășoare diferite activități fără grija deranjului.

Iar pentru a te bucura de ușile de termopan cât mai mult timp, nu uita să verifici des elementele de etanșeitate și feronerie. Așadar, asigură-te că te ocupi regulat de întreținerea feroneriei și a celorlalte componente precum:

 • garniturile de cauciuc;
 • balamalele;
 • mânerele;
 • butucul încuietorii.

Sperăm că articolul de azi te va ajuta să alegi ușile fonoizolante ideale pentru locuința ta. Vino în pagina de Contact și cere oferta Barrier pentru ușile de termopan cu fonoizolare. Iar dacă ai alte întrebări, consultanța Barrier este la dispoziția ta.

Îți dorim succes pe toate planurile!