Proiecte de case moderne: spații luminoase, cu deschideri mari

Proiecte de case moderne: spații luminoase, cu deschideri mari

Dacă ești adeptul stilului minimalist în amenajarea interioară, atunci a venit momentul să te simți ca „acasă” în locul unde îți petreci timpul.

După cum știi, proiectarea și construirea unei case este o investiție pe termen lung care implică un buget atent calculat, dar și elemente componente alese cu grijă. Principalele criterii de selecție sunt esteticul și calitativul care implică, desigur, și durabilitate în timp.

O atenție specială trebuie acordată amenajării spațiilor cu deschideri mari, astfel încât să te poți desfășura în voie și să te bucuri de lumină naturală pe tot parcursul zilei.

Motivat pentru noi proiecte de casă nouă? Atunci hai să vezi ce îți recomandă experții Barrier!

Sisteme de deschidere practice pentru suprafețe câștigate

Extinderea spațiului într-o manieră profesionistă depinde întotdeauna de performanța sistemelor de deschidere alese. La Barrier, ai două alternative la fel de eficiente.

Dacă deja îți imaginezi cât poate fi de plăcut ca tranziția dintre living și balcon sau terasa ta exterioară să fie realizată discret, printr-o amplă suprafață vitrată, atunci ușile culisante sunt o soluție practică.

În ciuda aspectului elegant, ușile culisante Barrier sunt solide și îți asigură izolare termică și fonică de excepție. Transferul de căldură de la interior spre exterior este o problemă pe care deja o poți da uitării.

În plus, dacă locuiești într-o zonă urbană, foarte aglomerată, zumzetul permanent al traficului cu care deja te-ai obișnuit să-l ai ca sunet de fundal, nu va mai pătrunde în locuința ta.

Al doilea sistem de închidere cu un randament ridicat este cel asigurat de ușile armonice Barrier Harmonique, conceput din foi armonice mobile pliant-culisante. Acest sistem de închidere elimină traversa din componența deschiderii și crește gradul de manevrabilitate al ușii.

La fel ca ușile culisante și cele armonice garantează performanță energetică ridicată și conservarea spațiului în fața zgomotelor nedorite.

Avantajele ferestrelor și ușilor din aluminiu

Pe lângă sistemul de deschidere ales, calitatea materialelor contează. De aceea, te încurajăm să alegi în orice situație ferestre și uși din aluminiu care asigură rezistența întregului ansamblu.

Dacă încă te întrebi care sunt motivele care să justifice placarea cu aluminiu a ușilor și ferestrelor tale, iată-le!

  • design minimalist în conformitate cu proiectul tău modern de casă nouă;
  • varietate cromatică datorită paletei de culori RAL;
  • grad ridicat de etanșeitate;
  • rezistență la uzură și șocuri mecanice;
  • creșterea gradului de termoizolare.

Vestea bună este că ușile cu tâmplărie din aluminiu pot fi ușor echipate și cu sisteme antiefracție, menite să-ți confere sentimentul de siguranță, dar și să contribuie la securizarea spațiului tău.

Pentru un design de nota 10, te invităm să citești și ce culori să alegi pentru geamurile de termopan.

Un spațiu luminos e secretul bunei dispoziții

După cum știi deja,  gradul de intensitate al luminii, cât și tipul acesteia, pot fi factori care să ne aducă motivație și o atmosferă plăcută în casă. De aceea, este bine ca proiectul tău de casă nouă să includă și câteva planuri legate de dinamica luminii în propria locuință.

Propunerea noastră este sticla termoizolantă, compusă din 3 foi cu grosimi între 32 și 52 mm. Dincolo de capacitatea termoizolantă și fonoizolantă, pachetele de sticlă Barrier pot fi echipate cu un geam reflexiv 4S care îmbunătățește vizibilitatea, dar reglează și intensitatea luminii.

Un alt punct forte al sticlei termoizolante este distanțierul termic, poziționat între foile pachetului. Rolul acestuia este sporirea performanței energetice și protejarea întregului ansamblu împotriva condensului.

Nu-i așa că e grozav să ai un birou învăluit în lumină naturală pentru cea mai mare parte din zi? De acum, productivitatea poate fi cuvântul-cheie al zilelor tale de lucru.

Barrier Smart Slide: pentru spații extinse și moderne

Ușa perfectă există și răspunde cu succes tuturor exigențelor tale referitoare la economisirea și optimizarea spațiului de locuit.

Barrier Smart Slide este partenerul tău de casă nouă care realizează cu ușurință tranziția dintr-un spațiu în altul. Simte-te conectat la explozia vegetală din grădina ta interioară și savurează peisajele care îți sunt dragi prin suprafața vitrată a acestei uși.

Funcționalitatea ușii Barrier Smart Slide este conferită și de închiderea lină în cadru, aspect care simplifică procesul de închidere – deschidere. Ușor de acționat, Barrier Smart Slide iese în evidență și prin coeficientul termic ridicat.

Fii conectat în permanență la schimbările din grădina ta, fără să simți cum frigul sezonului rece îți dă târcoale. Gradul înalt de etanșeizare a ușilor Barrier Smart Slide îți creează senzația unui zid invizibil care te protejează împotriva tuturor intemperiilor.

Ușor de echipat cu sisteme antifurt, ușile culisante Barrier Smart Slide sunt pașaportul tău către siguranță deplină.

Odată punctate detaliile de care merită să ții cont în proiectul tău de amenajare a spațiilor cu deschideri mari, așteptăm cu nerăbdare să-ți vedem alegerile. Pentru mai multe sfaturi legate de optimizarea ferestrelor și ușilor de termopan, nu ezita să ne contactezi.

Mult succes în proiectele tale de casă nouă!