Porți de garaj secționale: montare și avantaje

Porți de garaj secționale: montare și avantaje

Atât casele, cât și spațiile industriale au adesea zone pentru garaj sau spații de intrare de dimensiuni mari. Și pentru a proteja interiorul clădirii, ai nevoie de tâmplărie potrivită. De aceea, poți alege porțile de garaj secționale.

Dacă spațiul de care dispui este generos și vrei să ai parte de multă lumină, porțile de garaj Barrier CRISTAL sau Barrier COBRA sunt alegerea ideală. Iar pentru locuința ta poți alege poarta de garaj Barrier YK sau Barrier SCUDO.

Așadar, în acest articol vom discuta despre metode de montare și avantaje ale porților de garaj secționale, precum și modele din care poți alege.

Avantajele porților de garaj secționale

Pentru a putea proteja clădirea și respectiv, tot ceea ce se află în interiorul ei, trebuie să alegi produse de cea mai înaltă calitate. Și dacă vrei să descoperi de ce să alegi uși pentru deschideri mari, uite care sunt avantajele porților de garaj secționale:

 • închidere etanșă care asigură izolare termică și fonică;
 • posibilitatea montării tâmplăriei pe un spațiu vast;
 • posibilitatea de automatizare a porților prin sisteme specializate;
 • rapiditatea acționării porților;
 • accesorizarea cu zone vitrate sau uși pietonale.

Așadar, porțile de garaj vin cu ușurința în utilizare și în întreținere.

Montarea porților secționale: cum alegi modelul potrivit

În primul rând, este important să stabilești pentru ce tip de clădire alegi poarta de garaj pentru că funcționalitatea porții se raportează la spațiul disponibil pentru montare. 

De aceea, dacă ai nevoie de o poartă pentru garajul locuinței, este important să alegi un model care poate fi montat pe o suprafață mai redusă. În schimb, pentru clădirile industriale se pretează porți ce pot fi montate pe o suprafață mare.

Cât despre pașii pentru montare, trebuie să te asiguri că măsurătorile sunt corecte. Cu alte cuvinte, trebuie să măsori corect distanțele care determină suprafața de montare a porții. Dacă spațiul destinat porții nu corespunde cu dimensiunile tâmplăriei, atunci nu se poate realiza montarea. Poți citi mai multe pe blog despre cum poți să măsori corect golul pentru montarea ușilor.

Iar pentru orice întrebare sau sfat, poți apela la consultanța Barrier.

Variantele Barrier pentru clădiri industriale

Atunci când vorbim despre clădiri industriale, ne putem referi la clădiri de birouri, la clădiri supermarket, spații de aprovizionare, magazine de mobilă sau clădirile firmelor de curierat. Toate acestea au zone special destinate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor. 

De aceea, cele mai potrivite produse pentru zonele de tranzitare sunt ușile de garaj industriale. Acestea sunt create special pentru spații vaste în care sunt manipulate produse voluminoase.

Barrier CRISTAL este soluția pentru nevoia de spațiu iluminat natural, întrucât panourile porții Barrier Cristal pot fi din material acrilic sau sticlă securizată. Iar în funcție de necesități, se poate monta un singur strat, pentru utilizări obișnuite sau dublu strat, pentru un confort termic și fonic ridicat.

Porțile de garaj Barrier COBRA facilitează accesul pentru zonele intens tranzitate. Ușurința acționării prin sisteme automate și utilizare din telecomandă face din Barrier Cobra o alegere ideală pentru spații industriale.

Atât Barrier Cristal, cât și Barrier Cobra se pot accesoriza după preferințe, cu:

 • uși pietonale;
 • spații vitrate;
 • goluri de ventilare;
 • motoare pentru automatizare și acționare din telecomandă sau buton.

Soluțiile Barrier pentru locuința ta

Și pentru că mereu ești în căutarea produselor de o calitate ireproșabilă, Barrier îți pune la dispoziție soluții potrivite pentru uși de garaj rezidențiale.

Dacă spațiul garajului tău este destul de mare, alegerea unei uși secționale ține doar potrivirea cu estetica locuinței. Și pentru aceasta poți opta pentru culorile Barrier

Poți alege Barrier SCUDO și ai siguranța unei uși de garaj secționale cu panouri duble din oțel și termoizolație din spumă ignifugă. Iar pentru siguranță suplimentară, Barrier SCUDO are profilul special creat împotriva prinderii degetelor.

Iar dacă în garajul tău spațiul de montare este limitat, ușile de garaj secționale Barrier YK permit montarea pe suprafețe reduse. De asemenea, Barrier YK asigură etanșeitate și protecție împotriva curenților de aer și a ploilor. 

Așadar, pentru funcționalitate optimă poți opta pentru automatizarea ușilor de garaj rezidențiale cu ajutorul seturilor de automatizare:

 • DUMPER 7.3T;
 • DUMPER 10.3T;
 • DUMPER 10.4T.

Pentru mai multe detalii despre soluțiile Barrier pentru uși secționale de garaj, poți consulta catalogul ușilor secționale.

Nu uita să verifici des elementele de feronerie și motoarele de automatizare ale ușilor de garaj secționale pe care le alegi pentru spațiul tău. Poți citi despre metode de întreținere a ușilor de garaj pe blog.

Sperăm că articolul nostru te-a ajutat să descoperi avantajele ușilor de garaj secționale și eficiența lor în facilitarea accesului. 

Îți dorim succes în proiectele pe care le plănuiești!