Sfaturi utile în alegerea tâmplăriei PVC. De ce să ții cont în funcție de spațiu

Sfaturi utile în alegerea tâmplăriei PVC. De ce să ții cont în funcție de spațiu

 

La fel ca oamenii, și spațiile au nevoi diferite. De la rezistență, siguranță împotriva efracției, izolare termică și fonică, profilele geamurilor și ușilor PVC trebuie să ofere eficiența și confortul de care orice spațiu are nevoie.

Însă rolurile principale ale ușilor și ferestrelor sunt facilitarea accesului și compartimentarea de la interior. De aceea, alegerea tâmplăriei PVC potrivite se realizează după criterii specifice.

Rămâi cu noi și află care sunt factorii de care trebuie să ții cont în alegerea tâmplăriei. Intră în legătură cu Barrier și optează pentru cele mai bune produse în funcție de locul de care dispui.

Principalele criterii de alegere a tâmplăriei PVC

Dacă te afli în situația de a achiziționa produse de tâmplărie, ține cont că un profil de înaltă calitate este unitar și trebuie să respecte toate criteriile tehnice necesare.

Iată, așadar, care sunt cei 3 factori de selecție pentru tâmplăria PVC:

Sticla de termopan

Reprezintă aproximativ 90% din suprafața panoului de tâmplărie. Pentru că este componenta PVC cea mai mare, trebuie să fie confecționată dintr-un material rezistent. 

Trebuie menționat că rolul cel mai important în izolarea fonică și termică îl joacă grosimea sticlei. Cu alte cuvinte, dacă optezi pentru un grad de izolare cât mai ridicat, alege o sticlă groasă; este mai eficientă decât mai multe camere într-un profil formate din sticle subțiri.

Rama din PVC

Este baza de susținere pentru panoul de sticlă. Pentru a te bucura de toate avantajele tâmplăriei tale, specialiștii Barrier îți recomandă o ramă solidă.

Pe piața actuală există 3 tipuri principale de rame: din PVC, lemn și fibră de sticlă.
Spre deosebire de cele din lemn sau fibră de sticlă, ramele din PVC sunt armate cu metal la interior, ceea ce asigură durabilitate în timp și un suport solid pentru geamurile tale. 

În plus, sunt mai sigure în cazul unei încercări de intrare prin efracție sau în fața intemperiilor naturii.

Feroneria de calitate

După cum știi deja, performanța termică poate fi obținută doar dacă toate piesele din ansamblul deschiderii sunt de calitate. De aceea, feroneria ferestrelor PVC nu trebuie niciodată neglijată pentru că este una dintre piesele-cheie în asigurarea etanșeității.

O feronerie durabilă îți protejează deschiderea de acțiunea ploilor și a altor fenomene meteorologice mai puțin plăcute. Un alt avantaj este manevrabilitatea pe care o oferă ferestrei din PVC. Doar o feronerie de calitate rezistă în timp și facilitează acționarea ferestrei, fără să se blocheze.

Alegerea tâmplăriei PVC în funcție de spațiu 

Fiecare încăpere din spațiul tău are o întrebuințare bine stabilită. Și de aceea, elementele de compartimentare trebuie alese în conformitate.

Știai că dacă te gândești la spații vitrate pentru ușa bucătăriei, poți să alegi o ușă de termopan cu sticlă termoizolantă

Tâmplăria PVC pentru bucătărie

Pentru a alege foarte bine factorii de compartimentare PVC, trebuie să stabilești ce vrei să-ți ofere compartimentarea. Cu alte cuvinte, poți alege să transformi un open space în două încăperi separate cu ajutorul ușilor glisante.

Spre exemplu, pentru diminețile în bucătărie, dar și pentru serile distractive în living, Barrier HST Geneo asigură compartimentarea potrivită pentru open space-ul locuinței tale.

De asemenea, te poți bucura de iluminare naturală din abundență și deschidere direct către terasă cu ajutorul ușilor armonice. Iar dacă pregătești o cină specială și vrei să gătești departe de ochii celor din casă pentru a-i surprinde, ușile din tâmplărie PVC sunt alegerea potrivită. 

Când e vorba de gătit, ne gândim și la cum să evităm condensul. Ideal ar fi ca în fiecare zi să ții geamul deschis pentru măcar 30 de minute. Sigur, dacă ești deținătorul unei tâmplării PVC prevăzute cu sistem de microventilație, atunci ești norocos. Sistemul permite deschiderea subtilă a cercevelei în partea de sus, pentru a lăsa aerul să circule.

Tâmplăria PVC pentru living

Dacă spațiul tău se află într-o zonă cu peisaje superbe, probabil că te gândești să montezi ferestre pentru living cu deschideri mari. Ai putea monta ferestre din PVC de dimensiuni foarte mari astfel încât să creezi impresia unui perete de sticlă.

Poți opta pentru fereastra Barrier 75 disponibilă într-o gamă variată de culori din care să alegi nuanța potrivită. 

De asemenea, ferestrele Barrier 70 asigură protecție ridicată împotriva loviturilor și vin cu un design modern și distinctiv. Datorită sticlei de înaltă calitate și a feroneriei performante, economisești bani la factura de energie datorită izolației termice.

Potrivite și pentru case pasive, ferestrele Barrier 100 garantează siguranță și performanță inegalabile în asigurarea etanșeității. Profilul ferestrei și feroneria rezistentă fac din Barrier 100 alegerea ideală pentru living.

Tâmplăria PVC pentru baie

Nu toate locuințele au băi care să beneficieze de aerisire naturală datorită unei ferestre. Cu toate acestea, este recomandată montarea lor pentru igiena sanitară acolo unde tipul construcției permite. 

În funcție de spațiul de care dispui, poți opta pentru:

  • geamuri de dimensiuni reduse, cu scopul de a aerisi încăperea natural;
  • geamuri medii, care să permită pătrunderea luminii;
  • geamuri tip perete de sticlă, pentru a spori starea de relaxare și a te bucura de priveliște.

Și pentru că vorbeam despre ambianță și cromatică, ferestrele nu trebuie să stea în calea completării design-ului. De aceea, serviciile Barrier pentru înfoliere sunt alegerea ideală pentru dorințele tale în materie de culori și texturi.

De ce să alegi tâmplăria PVC Barrier

Produsele Barrier sunt mereu gata sa te impresioneze și să aducă un plus de valoare casei tale. Mai jos ți-am lăsat cele 6 avantaje ale tâmplăriei PVC din oferta noastră.

  • Te bucuri de ferestre performante, eficiente, cu prețuri accesibile.
  • Îți poți personaliza tâmplăria după preferințe.
  • Confortul din locuință este sporit de un grad ridicat de izolație termică și fonică.
  • Asigură un nivel crescut de siguranță.
  • Calitatea materialelor din care sunt confecționate tâmplăriile este una superioară.
  • Barrier oferă și servicii profesionale de montare, pentru ca tu să fii sigur că ferestrele tale sunt pe mâini bune.

Intră în pagina de Contact și cere o ofertă pentru tâmplăria PVC potrivită pentru locuința ta. Până data viitoare, echipa Barrier îți dorește mult succes în toate proiectele tale!