Barrier 100

 Cum elimini pierderile de căldură de la interior: sfaturile specialiștilor Barrier

Cum elimini pierderile de căldură de la interior: sfaturile specialiștilor Barrier

Pierderile de căldură de la interior sunt extrem de neplăcute atunci când vine vorba despre confortul familiei tale sau despre plata facturii de energie. Ele apar atunci când există diferențe mari de temperatură între interior și exterior. Atunci când afară temperaturile sunt scăzute, iar în casă este cald datorită sistemului de încălzire, căldura tinde să plece spre exterior.

Află sfaturile specialiștilor Barrier pentru cum elimini pierderile de căldură la interior. Bucură-te de o iarnă călduroasă și confortabilă în locuința ta, respectând câteva reguli esențiale.

Cum reducem pierderile de căldură

În primul rând, trebuie să înțelegi mai bine modalitățile prin care se ajunge la pierderea căldurii. Sunt două tipuri principale:

  1. prin conducție;
  2. prin convecție.

Odată ce descoperi prin care dintre aceste metode căldura părăsește spațiul locuinței tale, vei știi și ce ai de făcut pentru a salva resurse.

#1. Conducția

Este fenomenul prin care diferența de temperatură între exterior și interior cauzează deplasarea masei de aer mai calde spre zona rece. Adică, în cazul iernii, căldura din casă tinde să iasă. Iar vara, chiar dacă folosești aer condiționat, căldura de afară vrea să își facă locul în locuința ta. În acest caz, cel mai eficient este să termoizolezi casa.

#2. Convecția

Se referă la mișcarea curenților de aer în interiorul locuinței. Mai exact, este vorba despre crăpăturile de sub uși sau gemurile neetanșe. După cum ți-ai dat deja seama, cea mai simplă soluție pentru această problemă este schimbarea ferestrelor și ușilor. Cele din termopan sunt varianta ideală, pentru că se închid foarte bine și îți protejează casa de frig.

Există diverse tipuri de ferestre Barrier care te ajută să reduci semnificativ pierderile. Descoperă-l pe cel potrivit pentru tine și bucură-te de căldură permanent.

Ferestrele și ușile: locul principal pe unde se pierde căldura de la interior

Dincolo de calitatea ferestrelor și ușilor tale, care trebuie să fie una superioară dacă vrei să minimizezi riscurile de pierdere a căldurii, mai sunt câteva aspecte pe care e bine să le ai în vedere. Dacă încă ești în stadiul de proiectare  a viitoarei tale case, ține cont de orientarea ferestrelor.

Îți recomandăm să le orientezi în funcție de soare. Estul este punctul cardinal preferat atât pentru camerele copiilor, cât și pentru dormitoarele adulților. Astfel, beneficiezi din plin de lumina naturală în prima parte a zilei. Sudul este indicat pentru bucătărie, iar vestul pentru living, pentru a te putea bucura de razele soarelui toată după-amiaza.

Pentru cazul în care locuiești într-o casă deja gata, rezolvările stau în profilele pentru tâmplăria ferestrelor și în tipul geamului pe care îl alegi. Cele mai populare sunt profilele din PVC sau din aluminiu. Dintre acestea două, prima este considerată a fi mai fiabilă în ceea ce privește termoizolația.

Pe lângă optarea pentru un geam cu grad ridicat termoizolant, mai poți apela la draperiile dense sau la storuri.

Fără pierderi de căldură la interior: trucuri pe care să le aplici

Pentru ferestrele și ușile tale, am întocmit o listă de acțiuni pe care le poți aplica pentru a minimiza sau chiar a înlătura pierderile de căldură. Serviciile Barrier îți stau la dispoziție pentru proiectele tale ambițioase. Iată sugestiile specialiștilor Barrier!

  • Astupă gaura cheii cu materiale speciale.

Există capace speciale care acoperă gaura cheii. În acest fel, ești singur că nici măcar prin cele mai mici orificii, aerul rece nu își face loc în locuința ta.

  • Folosește storuri pentru izolarea geamurilor.

După cum am menționat și mai sus, storurile sunt o soluție eficientă pentru a păstra căldura în casă.

  • Folosește praguri false.

Pentru camerele nelocuite sau cele neîncălzite, precum garajul, există opțiunea montării unor praguri false din cauciuc, lemn sau burete. Nu uita să pui un astfel de prag și la ușa de la intrare.

  • Izolează încheieturile geamurilor.

Lipește bande izolante sau bureți la marginea geamurilor. Acesta este un mod ieftin și rapid de a evita pierderile de căldură.

  • Cumpără un burete pentru crăpătura de sub ușă.

Găsești în magazinele de specialitate un burete, numit și purfix, care izolează termic crăpăturile de sub uși.

Așa că, dacă vrei să te bucuri de căldură pe toată perioada iernii, fără pierderi, ține cont de sfaturile pe care ți le-am prezentat. Pentru orice informații suplimentare despre produsele Barrier, te astăptăm pe pagina de Contact.

Până data viitoare, îți dorim zile călduroase alături de cei dragi!