Idei practice pentru mansardă: amenajează ferestre din termopan eficiente energetic

Idei practice pentru mansardă: amenajează ferestre din termopan eficiente energetic

Dacă ești norocosul posesor al unei locuințe cu mansardă, atunci fă tot posibilul să o amenajezi inspirat și să-i crești potențialul de utilitate. E păcat să irosești aura de mister a mansardei, folosind-o doar ca simplu spațiu de depozitare.

Indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, orice mansardă îți poate dărui momente pline de relaxare și multe zâmbete. Poți alege să-ți transformi mansarda în dormitor, spațiu pentru citit sau chiar un mic birou în care să te ocupi liniștit de proiectele tale.

De regulă, mansarda ocupă ultimul nivel al unei construcții, fiind poziționată sub acoperiș. Poziționarea poate fi foarte ușor transformată în avantaj, dacă știi spre ce piese de construcție să te orientezi.

Deschiderile mansardei sunt întotdeauna un aspect important și trebuie alese cu grijă. De aceea, experții Barrier ți-au pregătit câteva sugestii utile.

Vezi caracteristicele pe care ferestrele din termopan pentru mansardă trebuie să le îndeplinească!

Alege confortul termic și echipează ferestrele cu sticlă termoizolantă

Deschiderile mansardei nu diferă major de celelalte zone de acces din casa ta. Prima funcție pe care e necesar ca ferstrele mansardei să o îndeplinească este izolarea termică eficientă.

Este evident că mansarda nu poate fi locuită dacă iarna te lupți cu gerul, iar vara cu temperaturi caniculare. Atunci mansarda ta sfârșește ca spațiu de depozitoare.

Ține cont că o mansardă neizolată corespunzător nu poate fi folosită nici măcar în acest scop pentru că formarea condesului și a mucegaiului sunt inevitabile. Consecința cea mai neplăcută? Obiectele depozitate în mansardă se vor deteriora rapid.

Indiferent de profilul de fereastră ales, confortul din mansardă poate fi sporit prin montarea unor ferestre cu un grad ridicat termoizolant.

Dacă încă te întrebi ce avantaje îți aduce montarea sticlei termoizolante, hai să vedem împreună ce îți oferă pachetele de sticlă cu 3 foi de la Barrier!

 • împiedică transferul de energie datorită baghetelor de tip distanțier termic;
 • asigură confort termic și fonoizolație de până la 33%;
 • facturi mult mai prietenoase cu economiile tale;
 • previne formarea condensului și a mucegaiului;
 • foile de geam Barrier Sun Control și Low-E reglează fluxul de lumină din exterior.

Sticla termoizolantă este exact ajutorul de care ai nevoie pentru a-ți transforma mansarda într-un spațiu plăcut, perfect locuibil în orice moment al anului

Aspect plăcut și rezistență la intemperii datorită placării cu aluminiu

Pe lângă sticla termoizolantă, există mai multe variante care contribuie la instalarea confortului termic în spațiul de care dispui. Una dintre ele este placarea cu aluminiu a tâmplăriei la exterior.

În acest caz, avantajele sunt multiple. Intensificarea termoizolației și a izolației fonice vine la pachet cu rezistența la șocuri mecanice. În plus, placarea cu aluminiu a ferestrelor din termopan pentru mansardă prelungește „viața” tâmplăriei în timp.

Amintește-ți că placarea cu aluminiu este compatibilă doar cu ferestrele Barrier 80 și Barrier 100.

Recomandate mai ales pentru case pasive,  ferestrele Barrier 100 îți aduc numeroase beneficii:

 • suprafață vitrată care ocupă 90% din panou și asigură fluxul de lumină în casă;
 • transmisie luminoasă de până la 73%;
 • inserția de gaz dintre foile de geam care sporește gradul de izolare;
 • bagheta distanțier TERMIX care stopează transferul termic și împiedică apariția condensului;
 • rezistență în fața intemperiilor;
 • fonoizolație de excepție, până la 33%;
 • echiparea cu piese speciale de blocare care securizează locuința.

Placarea cu aluminiu propusă de experții Barrier nu dezamăgește nici din punct de vedere estetic pentru că poți alege din gama de culori RAL nuanța potrivită pentru deschiderile tale.

Ferestre pentru mansardă ușor manevrabile datorită feroneriei potrivite

Un rol esențial în ansamblul ferestrelor tale îl joacă piesele de feronerie. Indiferent că te gândești la balamale, garnituri sau mânere, toate acestea trebuie să fie de înaltă calitate.

Feroneria de slabă calitate nu reușește să ofere etanșeitate ansamblului și există riscul să te trezești cu aerul rece în locuință sau cu apa averselor. Ține cont că o feronerie mai puțin calitativă se poate bloca la utilizare, îngreunând mobilitatea ferestrei.

Din aceste motive, ia în calcul o feronerie executată din materiale premium, capabilă să susțină închiderea ermetică a ferestrelor, dar  să permită și manevrabilitatea deschiderilor. Nu trece cu vederea mânerele din aluminiu de la Barrier care îți oferă aceste facilități.

În plus, feroneria pentru ferestre de la Barrier este rezistentă în timp, fiind ușor de montat și de întreținut.

Dacă vei ține cont de toate aceste aspecte, mansarda ta va deveni în scurt timp un spațiu foarte plăcut și adaptabil nevoilor tale.

Pentru mai multe detalii despre produsele de calitate Barrier, ia legătura cu unul dintre consultanții noștri și construiește pas cu pas casa visurilor tale.

Ne auzim curând cu noi propuneri de proiecte pentru casa ta! Să ai succes în toate!