Sfaturi practice pentru întreținerea rulourilor exterioare

Sfaturi practice

pentru întreținerea rulourilor exterioare

Soluțiile Barrier pentru ferestre se remarcă prin nota modernă și minimalistă, perfect îmbinată cu latura funcțională. Pentru un aspect ireproșabil, ferestrele termoizolante trebuie completate cu o serie de accesorii esențiale: feroneria, garniturile și rulourile exterioare.

În timp ce feroneria și garniturile de calitate contribuie la închiderea etanșă a ansamblului și susțin confortul termic și fonoizolarea, rulourile exterioare funcționează ca adevărate scuturi pentru ferestre.

Rulourile exterioare sunt primele componente care încasează posibilele șocuri mecanice, dar adună și praful  sau murdăria de la exterior.

De aceea, nu este suficient să cureți regulat ferstrele pentru că o parte din murdărie se poate transfera de pe rulouri. Fiind cele mai afectate, aceste accesorii pentru ferestre trebuie curățate des și întreținute corespunzător.

Amintește-ți că locuința ta merită să arate impecabil, indiferent de unghiul din care este privită. Pentru ca întreținerea rulourilor exterioare să devină o sarcină mai simplă și mai ușoară, experții Barrier îți pun la dispoziție câteva sfaturi foarte utile.

Iată cât de necesare sunt aceste accesorii și ce trebuie să faci pentru întreținerea corectă a rulourilor exterioare!

De ce sunt importante rulourile exterioare pentru ferestre?

După cum ai văzut, rulourile pentru ferestre funcționează ca un scut care protejează geamul de urmele de murdărie și praf. Pe lângă acest avantaj major, rulourile au și alte beneficii indispensabile.

Componentele unei ferestre sunt interdependente și e necesar ca toate elementele să răspundă celor mai înalte exigențe calitative. Ghidându-se după acest principiu, experții Barrier îți pun la dispoziție rame, profile, armături, feronerie, garnituri și rulouri de înaltă calitate. Dacă un singur elemente nu îndeplinește standardele de calitate, atunci întreg ansamblul cedează și se deteriorează mai rapid.

Rulourile pentru ferestre au rolul lor în menținerea confortului termic, dar și a confortului acustic. Indiferent de anotimp, temperatura din locuința ta va fi cea potrivită. De asemenea, claxoanele și bâzâitul produs de traficul aglomerat, zgomotul mașinii de tuns iarba sau țipetele deranjante se blochează în eficiența rulourilor montate la ferestrele tale.

Deși ești protejat împotriva razelor de soare puternice, rulourile exterioare nu obstrucționează aerul și nu afectează luminozitatea plăcută din încăperi.

În plus, rulourile exterioare pot fi dotate cu plase pentru insecte pentru ca tu să te bucuri de o vară liniștită, lipsită de tortura înțepăturilor de țânțari.

Sistemele antiefracție sunt alte accesorii utile care vin în completarea rulourilor exterioare, securizând întreg ansamblul deschiderii împotriva tentativelor de efracție.

Versatilitatea rulourilor exterioare este evidentă, putând fi ușor acționate manual, electric sau cu ajutorul unei telecomnezi.

Întreținerea rulourilor exterioare: reguli eficiente de curățare

E ușor de înțeles cât de utile sunt rulourile exterioare pentru ferestrele termoizolante, dar și pentru siguranța și confortul tău. De aceea, trebuie să înveți cum să întreții corect aceste accesorii pentru a preveni deteriorarea.

Așa cum îți imaginai, rulourile exterioare sunt imposibil de curățat atât timp cât sunt atașate de fereastră. Indiferent că ai optat pentru rulouri pentru ferestre din PVC sau rulouri din aluminiu, modalitatea de curățare este similară.

Ideal este să îndepărtezi rulourile și să le pui în cabina de duș sub un jet de apă călduță. Dacă ai dubii că după spălare nu vei reuși să le montezi corect, atunci pregătește-ți un recipient tip pulverizator. De asemenea, apa din recipientul ales trebuie să fie călduță.

Pe lângă apa caldă, mai ai nevoie de un detergent uzual. Evită soluțiile agresive sau solvenții organici cum sunt benzina, acetona, alcoolul. Nici substanțele care conțin diluanți pe bază de rășină sintetică nu sunt indicate.

Indiferent că alegi să demontezi rulourile sau nu, ai nevoie de o lavetă dintr-o textură delicată și moale care să nu zgârie suprafața rulourilor. Nu înlocui laveta cu perii de sârmă sau bureți abrazivi pentru că aceștia deteriorează rulourile ireversibil.

Feroneria și garniturile merită toată atenția ta

Murdăria, cât și uzura normală pot afecta și alte componente ale ferestrei cum sunt feroneria și garnitura. Elementele de feronerie corect întreținute facilitează închiderea etanșă și deschiderea ușoară a ferestrei.

Nu uita că etanșeitatea este un aspect important pentru că îți protejează locuința de rafalele puternice de vânt și de averse. De aceea, se recomandă lubrifierea pieselor de feronerie cu o picătură de ulei măcar o dată pe an. Intervalul ideal pentru lubrifiere este din 6 în 6 luni.

De asemenea, garniturile au nevoie de lubrifiere cu un creion de silicon. Înainte de această etapă, este necesar să cureți bine garniturile cu o lavetă moale, înmuiată în apă călduță.

Sperăm că sfaturile noastre îți sunt de folos și că te-ai convins cât de necesare sunt rulourile exterioare, cât și întreținerea lor corectă.

Pentru mai multe detalii despre uși și ferestre termozolante din PVC sau aluminiu, te invităm să explorezi blogul Barrier.

Până data viitoare, îți dorim spor în toate și idei de succes pentru amenajarea locuinței tale!