Importanța pereților despărțitori în construcții industriale

Importanța pereților despărțitori în construcții industriale

Compartimentarea unei construcții industriale este fundamentală în realizarea proiectului în sine deoarece pereții despărțitori au rol de delimitare în funcție de designul arhitectural ales,  au rol de izolare termică și fonică și, foarte important, de a proteja clădirea împotriva eventualelor tentative de efracție.

Cu sistemele de pereți despărțitori în construcțiile industriale, fiecare administrator sau proprietar de spații de producție ori hale industriale are posibilitatea de a delimita și împărți clădirea în mai multe zone care să asigure liniște și productivitate. Cu alte cuvinte, pereții despărțitori sunt necesari atât pentru a separa spaţiile în construcțiile industriale, cât și pentru a asigura un confort sporit celor care-și petrec timpul în aceste spații.

Pentru a face alegerea potrivită, vom explora caracteristicile cheie ale pereților despărțitori, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie în funcție de nevoile și preferințele afacerii tale.

Ce înțelegem prin pereți despărțitori în construcțiile industriale?

Atunci când construcția industrială este proiectată, atenția se îndreaptă către compartimentarea spațiului. În principiu, aceasta este realizată din fundație, pereți, planșee și acoperiș, însă nu trebuie neglijate nici elementele de compartimentare, cu precădere pereții despărțitori. Pereții despărțitori în construcțiile industriale sunt elementele arhitecturale esențiale ce delimitează și optimizează spațiul în interiorul acestor facilități complexe. 

Important de menționat este că peretele despărțitor este diferit față de cel de rezistență, deoarece încărcările construcției nu fac parte din structura de rezistență. De aceea, avantajul pereților despărțitori în construcțiile industriale este acela că pot fi realizați din materiale care nu vor încărca suplimentar construcția. În plus, acest tip de pereți pot fi demontați fără grija că structura ar putea fi afectată de lipsa acestora.

Pereții despărțitori în construcțiile industriale pot fi permanenți sau semi permanenți, demontabili sau modulari, în funcție de specificul clădirii.

Tipuri de pereți despărțitori pentru construcții industriale

Construcțiile industriale necesită adesea pereți despărțitori pentru a separa diferitele zone și a asigura funcționarea optimă a proceselor. Pereții despărțitori permanenți, demontabili sau modulari, pot fi realizați din materiale precum PVC sau sticlă, adaptându-se necesităților specifice ale proiectului.

Pereți despărțitori din PVC

Peretele din PVC reprezintă o soluție la îndemâna multor administratori sau proprietari de construcții industriale. Acest tip de perete se distinge prin durabilitate și rezistență la factorii duri, precum substanțele chimice și umiditatea. Având proprietăți antibacteriene, acești pereți despărțitori sunt ideali în compartimentarea spitalelor sau cabinetelor cu regim sanitar. 

Pereții despărțitori din PVC sunt disponibili într-o varietate de culori și modele. Totuși, e important de menționat că aceștia sunt relativ dificil de montat.

Cu toate acestea, zonele din interiorul spațiului industrial trebuie delimitate și protejate și cu ajutorul unor uși industriale de specialitate. Pentru spații tranzitate cu montare pe pereții despărțitori, Barrier Galaxy este soluția. Aceste uși realizate din tâmplarie PVC rapide sunt prevăzute pentru căi de acces cu frecvență mare de utilizare, pe pereții despărțitori dintre compartimentele unei construcții industriale. Materialul din care este realizat e din plastic armat cu ţesături poliesterice.

Pentru mai multe detalii, descarcă broșura Barrier despre uși secționale în format pdf de aici.

Pereți despărțitori din sticlă

Pereții despărțitori din sticlă sunt o alegere eficientă căci, în primul rând, permit trecerea luminii naturale, astfel că facturile la energie vor fi semnificativ mai mici. Dacă vrei să alegi un perete de sticlă, o soluție ideală pentru deschiderile mari sunt ușile armonice Barrier Harmonique. Contrar mitului conform căruia zgomotele pătrund mai ușor prin sticlă, izolația fonică a acestor uși este dovedită. De asemenea, au o rezistență sporită în fața lovitorulor. Cu alte cuvinte, ușile armonice Barrier Harmonique permit o deschidere completă, oferă rezistență antiefracție, dar și un coeficient ridicat de izolare la închidere.

 Avantajele pereților despărțitori în spațiile industriale

Când ne gândim la pereți despărțitori în construcțiile industriale, ne raportăm la numeroase beneficii. 

Printre principalele avantaje ale pereților despărțitori în spațiile industriale, amintim:

  • Optimizarea spațiului: pereții despărțitori permit o eficientizare mai bună a spațiului, separând zonele de producție față de zonele de depozitare, spre exemplu.
  • Izolare termică și fonică: acești pereți contribuie la izolarea termică și fonică, oferind un mediu de lucru mai confortabil.
  • Organizare: facilitatea organizării fluxurilor de lucru și a spațiului, consolidând eficiența operațională.
  • Siguranță: pereții despărțitori contribuie la îmbunătățirea siguranței la locul de muncă.
  • Flexibilitate: permite adaptarea rapidă la schimbări sau extinderea spațiului, oferind versatilitate în planificarea spațiului industrial.

Caracteristici cheie în alegerea și instalarea pereților despărțitori în construcțiile industriale

Procesul de selectare și instalare a pereților despărțitori în construcțiile industriale necesită o deosebită atenție la detalii. 

Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când alegi pereți despărțitori în construcțiile industriale:

  • Materiale durabile: selectarea materialelor rezistente la condițiile industriale este esențială.
  • Rezistență la factorii de mediu: pereții despărțitori trebuie să facă față umidității, substanțelor chimice și uzurii.
  • Adaptabilitate: pereții trebuie să fie adaptați la nevoile proiectului și să permită modificări ulterioare.
  • Montare corectă: o instalare profesională asigură performanță optimă și siguranță în interiorul construcției

Mai mult, având în vedere că orice construcție masivă are nevoie de tâmplărie și produse de calitate, specialiștii Barrier vin cu soluții pentru porțile de garaj industriale. Materialele de înaltă calitate au contribuit la conceperea celor mai rezistente accesori de construcție pentru accesul în spațiile de producție sau halele industriale. În plus, porțile sunt create pentru securizarea activităților și protejarea tuturor angajaților.

 Eficiența pereților despărțitori în construcțiile industriale – ce presupune

Eficiența pereților despărțitori în construcțiile industriale înseamnă maximizarea utilizării spațiului, izolarea optimă termică și fonică, organizarea eficientă a fluxului de lucru și protejarea celor care-și desfășoară activitatea în aceste spații. Este deosebit de importantă alegerea unui furnizor de încredere pentru acești pereți, deoarece calitatea și instalarea lor adecvată sunt esențiale pentru obținerea eficienței maxime.

Pereții de sticlă de la Barrier sunt concepuți din materiale de calitate premium, speciali creați pentru compartimentările eficiente.

De asemenea, caracteristicile acestor tipuri de pereți și uși diferă de cele ale unor pereți standard. Dacă ești interesat de toate aspectele asociate pereților despărțitori din construcțiile industriale, contactează-ne!