Alege plase de țânțari potrivite pentru tine: rulou sau plisse

Alege plase de țânțari potrivite pentru tine: rulou sau plisse

Plase țânțari rulou sau plisse? Indiferent de metoda folosită, protecția în fața insectelor este o idee bună pentru sezonul cald, când simți nevoia de a ține ferestrele deschise pentru a te bucura de aer curat.

Din acest motiv, este recomandat să alegi cele mai bune metode de protecție împotriva musafirilor nepoftiți precum țânțarii, muștele și alte insecte.

Sistemele de protecție anti insecte pentru tâmplărie PVC sunt la îndemâna oricui și reprezintă o metodă eficientă în rezolvarea acestei mici probleme de care ne lovim în fiecare vară. Pe piață există o gamă diversă de opțiuni, care mai de care mai practice. Există plase antiinsecte clasice pe balamale, plase direct montate pe fereastra PVC, plase tip rulou sau plase de țânțari tip plisse. 

Dar cum știi care este cea mai potrivită alegere? Rămâi alături de noi pentru a afla care sunt cele mai potrivite plase de țânțari pentru spațiul tău: rulou sau plisse.

Plasa antiinsecte, soluția eficientă împotriva insectelor nedorite

Imaginează-ți cât de relaxat poți fi atunci când nu mai ai grija insectelor care pot intra pe geam la tine acasă. Pentru a te bucura de confort în zilele călduroase de vară, este important să alegi cele mai eficiente plase antiinsecte.

Din fericire, fie că alegi plase țânțari rulou sau plisse de la Barrier, acestea se montează direct pe fereastră și îți oferă protecție pe tot parcursul sezonului.

Tâmplăria PVC cu protecție antiinsecte reduce cantitatea de praf care poate intra în locuință, are un design modern și se potrivește perfect cu orice tip de fereastră.

De asemenea, plasa de țânțari nu diminuează luminozitatea naturală a locuinței, ceea ce înseamnă că te poți bucura de zilele lungi ale sezonului cald, dar și de protecție maximă împotriva micilor intruși.

Plasele împotriva insectelor sunt disponibile într-o varietate de opțiuni de design și tipuri de montaj, astfel încât să se potrivească perfect cu orice stil de tâmplărie sau decor interior. Indiferent dacă preferi plasele de tip rulou sau plisse, poți alege soluția care se integrează cel mai bine în spațiul tău.

Plase țânțari tip rulou și plisse: asemănări

Plase țânțari rulou sau plisse? Atunci când ești în căutarea celor mai eficiente plase pentru a-ți proteja spațiul de gângănii, ia în considerare faptul că ai la dispoziție două opțiuni foarte populare: cele tip rulou și cele tip plisse. 

Deși par complet diferite, cele două tipuri de plase pentru țânțari au câteva caracteristici comune:

 • Pot fi montate pe orice fel de tâmplărie, fie că vorbim despre PVC, lemn sau aluminiu;
 • Pot fi folosite atât la ferestre, cât și la uși;
 • Nu necesită demontare pe timpul iernii;
 • Ambele profile ale plaselor pot fi comandate în diferite variante de culori;
 • Asigură o ventilare eficientă în interiorul locuinței, respectiv o vizibilitate foarte bună către exterior.

Citind cele de mai sus ai putea rămâne cu impresia că indiferent de tipul de plase ales, ai la fel de multe de câștigat. De aceea, este important să-ți spunem că există și câteva deosebiri. 

Plase țânțari tip rulou și plisse: diferențe

Rulourile sunt una dintre cele mai comune variante existente pe piața de profil datorită proprietăților unice pe care le-am putea integra cu ușurință în lista de mai mai sus:

 • Sunt foarte ușor de montat și manevrat;
 • Se întrețin doar cu apă și burete;
 • Sunt foarte eficiente, mai ales dacă ne raportăm la calitate – preț.

Cele mai multe rulouri permit accesorizarea cu plase pentru protecția împotriva insectelor. 

Câte astfel de tipuri de rulouri pe piață? La această întrebare ne-am propus să îți răspundem pe larg.

Plase tip rulou

Plasele anti insecte tip rulou se potrivesc de minune atunci când sunt fixate la rulourile exterioare care sunt prevăzute cu o casetă menită să completez aspectul estetic al tâmplăriei. 

Unde mai pui că acționarea ruloului exterior este la alegerea ta: cu panglică, manivelă sau electrică, din telecomandă?

Iată, așadar, care sunt tipurile de rulouri existente:

 • Rulouri încastrate – sistemele încastrate de rulouri exterioare Barrier sunt special concepute pentru a fi fixate în interiorul peretelui. De aceea, sunt gândite pentru montare la construcțiile noi. Rulourile încastrate se adaptează după orice design ar avea clădirea, ceea ce înseamnă o cromatică complementară cu tabloul de tâmplărie PVC ales.
 • Rulouri suprapuse – sunt foarte rezistente la acțiuni mecanice, uzură și intemperii. Ele fac parte din corpul de tâmplărie, contribuind la izolarea fonică și termică a locuinței și a camerelor din interior.
 • Rulouri aplicate – așa cum le sugerează și denumirea, ele sunt ,, aplicate’’ la construcțiile deja existente. Ele se montează pe exteriorul tâmplăriei deja existente, și sunt printre cele mai populare deoarece majoritatea locatarilor optează pentru ele după ce s-au mutat într-un anumit spațiu.

Cu alte cuvinte, dacă ești în căutarea unei investiții pe termen lung, ți-ai montat sau îți propui să-ți montezi rulouri exterioare, este recomandat să optezi pentru plase anti insecte tip rulou.

Plase tip plisse

Plasele antiinsecte tip plisse oferă o abordare inovatoare în ceea ce privește protecția împotriva insectelor, oferind o combinație potrivită între funcționalitate și aspect estetic.

Plasele tip plisse se remarcă prin:

 • Flexibilitate ajustabilă: Pot fi acționate vertical sau orizontal, de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga, ceea ce înseamnă că oferă o flexibilitate remarcabilă în ajustarea deschiderii, ceea le oferă o bună manevrabilitate.
 • Aspect estetic: Datorită designului lor elegant, plasele tip plisse adaugă o notă de rafinament decorului interior sau exterior al locuinței tale.
 • Protecție eficientă: Acestea nu permit insectelor să intre, iar aerul de la exterior o să pătrundă la fel de bine în locuință atunci când vrei să aerisești.
 • Durabilitate și ușurință în utilizare: Fabricate din materiale de calitate, plasele tip plisse sunt durabile și ușor de manevrat, oferind protecție pe termen lung.

Plase țânțari rulou sau plisse? Până la urmă, tipul de plasă anti insecte ales pentru spațiul tău poate avea un impact ridicat asupra confortului tău și al celor dragi. De aceea, este recomandat să ții cont de aspecte precum nevoile personale ale familiei tale, stilul arhitectural al spațiului de care dispui și furnizorul pe care îl alegi.

Materialul din care este confecționat sistemul de protecție anti insecte Barrier este rezistent atât la razele puternice ale soarelui cât și la temperaturi negative. De asemenea, feroneria tâmplăriei PVC, adică balamalele și sistemul de închidere-deschidere sunt rezistente în timp, chiar și după mai multe sezoane de utilizare.

Îți dorim alegeri cât mai inspirate și veri cât mai liniștite și aerisite!