Creează o zonă de relaxare folosind uși glisante de exterior

Creează o zonă de relaxare folosind uși glisante de exterior

Ca să te simți „ca acasă” într-un spațiu, ai nevoie de o zonă de relaxare cu un design care să rezoneze cu personalitatea ta. Atmosfera intimă și alegerile de design care ni se potrivesc transformă orice locuință în acel „acasă” la care visăm cu toții.

Dacă încă nu ai găsit formula perfectă pentru zona de relaxare pe care ți-o dorești, noi îți venim în ajutor cu o serie de sfaturi, menite să te inspire.

La fel ca pentru întreg ansamblul rezidențial, deschiderile sunt elementele cheie și atunci când vorbim despre amenajarea unei zone de relaxare.

Vezi cum poți folosi ușile glisante de exterior pentru amenajarea unui spațiu cu stil, în care să te exprimi liber.

Alege uși glisante de exterior și amenajează o terasă

Cele mai practice zone de relaxare sunt terasele, mereu văzute ca o extensie a casei. Înainte de a începe proiectarea unui asemenea spațiu, trebuie să te gândești bine ce tip de terasă vrei și care sunt avantajele și dezavantajele alegerii tale.

De exemplu, o terasă deschisă este locul ideal unde îți poți bea cafeaua în diminețile de vară. De asemenea, medicii susțin că factorii de mediu ne influențează concentrarea și starea de spirit.

Un loc care te conectează la natură, îți oferă mai mult oxigen și lumină înseamnă o adevărată sursă de creativitatea și energie pentru proiectele tale personale sau profesionale.

Din păcate, o terasă deschisă nu poate fi folosită și în sezonul rece. Mult mai avantajoasă este o terasă închisă, ușor de folosit și practică pe tot parcursul anului. În plus, dacă nu îți place ideea de a avea o terasă închisă permanent, poți opta pentru uși glisante de exterior.

Această alternativă îți dă multă libertate și îți permite să jonglezi cu posibilitățile „deschis-închis” sau „exterior-interior” în funcție de sezon.

Terasă în prelungirea livingului: uși glisante de exterior Smart Slide

După cum vezi, o terasă închisă, dotată cu sisteme de închidere glisante satisface toate preferințele. Noi îți propunem, să iei în calcul o terasă proiectată în prelungirea livingului.

Care sunt avantajele unui astfel de proiect?

În primul rând, livingul este cea mai tranzitată încăpere din casă, cu atât mai mult când ai musafiri. O terasă în prelungirea livingului e locul perfect unde îți poți invita oaspeții, mai ales dacă sunt fumători.

Pentru o atmosferă intimă, care invită la deconectare, alege materiale ca lemnul sau piatra naturală. Plantele înfrumusețează spațiul și cresc cantitatea de oxigen. Orientează-te spre culori pastelate care deschid și mai mult spațiul.

În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți alege pentru terasa ta o piscină sau un șemineu. De asemenea, ia în calcul construirea unei mici bucătării de vară într-un colț al terasei. Nu doar musafirii tăi vor fi încântați, dar și pentru tine va fi o adevărată plăcere să-ți petreci timpul gătind. 

O variantă practică de închidere a terasei sunt ușile de tip Smart Slide, ușor de montat, cu un grad ridicat de funcționalitate.

Mecanismul de funcționare a ușii culisante Smart Slide permite închiderea lină în cadru, crește gradul de manevrabilitate, dar și performanța energetică.

Barrier Smart Slide: un mecanism de acționare care extinde spații

Dacă proiectezi o terasă, este evident că trebuie să alegi cea mai eficientă variantă pentru extinderea spațiului de care dispui. Din fericire, ușile culisante Smart Slide sunt concepute special pentru dorința ta de spațiu.

Utilizarea optimă a spațiului este realizată prin mecanismul de acționare special care împiedică deschiderea batantelor. În mod normal, la deschidere, batantele ies în afara spațiului, dar acest inconvenient este inexistent datorită mecanismului de acționare folosit în cazul modelului Smart Slide.

În plus, ușile Smart Slide îți permit să optezi pentru o structură vitrată cu o dimensiune maximă de 5.8 x 2.4 m. Ia în calcul această variantă pentru că suprafețele vitrate reprezintă cele mai recente trenduri în materie de design.

Poți opta și pentru profilele construite cu tehnologia Multifalz, cât și pentru tehnologia de lipire a geamurilor care sporește flexibilitatea întregii structuri.

Dacă deja știi cum vrei să arate zona ta de relaxare, accesează pagina noastră de contact și solicită o ofertă personalizată.

Ești arhitect, proiectant sau designer și vrei să-ți surprinzi clienții cu un proiect bine gândit? Atunci apelează la serviciul Barrier 360, special conceput pentru oamenii creativi ca tine. Îți suntem alături pas cu pas, de la consultanță, până la proiectare și montaj.

Mult succes în toate planurile tale de amenajare! Pe curând!