Cum interpretezi coeficientul de Transmisie Luminoasă în cazul ferestrelor din geam termopan

Cum interpretezi coeficientul de Transmisie Luminoasă în cazul ferestrelor din geam termopan

Ce poate fi mai frumos decât să stai pe canapea cu o carte bună în mână iar razele soarelui să încălzească toată camera?

Dacă deja te-ai transpus în scenariul de mai sus, atunci lasă visele de o parte și fii pragmatic pentru a le transforma în realitate.

O locuință în care lumina solară pătrunde în voie în toate camerele are nevoie de ferestre luminoase. În cazul ferestrelor de termopan există anumiți coeficienți care stabilesc cantitatea de lumină care poate trece prin sticla folosită.

Unul dintre ele este coeficientul de transmisie luminoasă pentru termopane. Este pentru prima dată când auzi termenul? Atunci articolul de astăzi este pentru tine. Ți-am explicat în detaliu cum afectează valoarea lui confortul locuinței tale.

Ce este coeficientul de transmisie luminoasă pentru termopane

În domeniul ferestrelor, coeficientul este prescurtat cu acronimul TL, care vine de la transmisie luminoasă și este exprimat în procente.

Mai exact, este vorba despre cât de multă lumină poate pătrunde la interior printr-un anumit tip de sticlă. Pentru ca valoarea coeficientului să fie cât mai mare, este nevoie de o sticlă cât mai clară.

Spre exemplu, sticla pentru ferestre Barrier are o transmisie luminoasă de până la 73%.

Cum interpretezi coeficientul de transmisie luminoasă pentru termopane

Nu este deloc greu să afli procentul TL pentru sticla pe care vrei să o montezi la tine acasă.

Găsești coeficientul de transmisie luminoasă în cărțile tehnice ale diferitelor tipuri de ferestre. Ba chiar îți sunt comunicate de specialiștii care produc și vând ferestre și uși din termopan. Dar ce înseamnă mai exact aceste numere?

Ei bine, cu cât valoarea coeficientului este mai ridicată, cu atât te bucuri de mai multă lumină naturală pentru locuința ta.

Importanța coeficientului de transmisie luminoasă pentru termopane

Te întrebi de ce este de fapt important să cunoști valoarea coeficientului? Pentru că așa îți poți da seama cât de clară este sticla pe care urmează să o cumperi. Sau poate deja locuința ta dispune de geamuri, însă nu ești mulțumit de performanța lor.

Chiar dacă afară este înnorat sau soarele începe să apună, tu trebuie să beneficiezi în continuare de lumină naturală. Cu ferestre din geam termopan Barrier ai un coeficient de transmisie luminoasă cuprins între 58% și 73%. Asta înseamnă că poți economisi energie electrică și că ai un confort vizual crescut.

Cum alegi geamul corect în funcție de coeficientul de transmisie luminoasă pentru termopane

Într-un articol anterior vorbeam despre cum să alegi ferestre Barrier potrivite pentru locuință și comparam două dintre cele mai populare geamuri de termopan.

Acum, însă, vrem să îți împărtășim un secret despre cea mai bună sticlă care permite luminii să treacă prin ea. Tipul cu cel mai mare coeficient de transmisie luminoasă este sticla Float.

Ea este situată la mijloc în alcătuirea unei ferestre cu 3 foi, pentru a putea permite luminii să intre și să nu existe reflexii importante.

Spre exemplu, ea este folosită și în alcătuirea tâmplăriei PVC pentru vitrine, pentru ca produsele expuse să poată fi văzute clar de către persoanele care trec prin fața magazinului.

Sfaturi pentru a te bucura de cât mai multă lumină naturală la tine acasă

Lumina naturală este esențială pentru o atmosferă plăcută și relaxată la tine acasă. Chiar dacă deții sisteme de iluminat inteligente, moderne, razele soarelui conferă ochilor un confort mai mare față de sursele artificiale de lumină.

De aceea, e important să încerci să lași cât mai mult lumina de afară să pătrundă în casa ta. Iată câteva aspecte de care să ții cont:

  • încearcă să montezi suprafețe vitrate cât mai mari;
  • păstrează geamurile mereu curate, curățându-le temeinic;
  • folosește perdele cât mai transparente pentru a nu bloca lumina să pătrundă în camerele locuinței tale.

În afară de faptul că vei vedea lucrurile din casă în culori clare, naturale, poți economisi energie electrică. Aprinzi becurile doar atunci când soarele apune de tot.

Când alegi geamurile pentru locuința ta, caută mereu o firmă de uși și ferestre care să se ocupe de proiectul tău încă de la bun început.

Specialiștii Barrier îți stau mereu la dispoziție în pagina de Contact pentru a-ți oferi consultanța și produsele potrivite nevoilor tale.