Alegerea porților de garaj potrivite pentru locuință

Alegerea porților de garaj potrivite pentru locuință

Deși este considerat mai degrabă o parte auxiliară a casei, garajul adăpostește, de multe ori, multe obiecte pe care le utilizezi. Poate că în garaj și-au găsit locul câteva unelte sau biciclete, pe lângă mașina pe care o conduci zi de zi. Așadar, ai nevoie de siguranța unei porți de garaj rezistente la utilizări frecvente.

Totuși, alegerea ușilor de garaj pentru locuință se bazează pe mai mulți factori. De exemplu, poate că spațiul de care dispui în garaj nu este foarte vast. Sau poate că este o provocare să acționezi constant poarta de garaj atunci când ai nevoie de obiecte de dimensiuni mici. Ce zici de cazurile în care trebuie să te dai jos din mașină pentru a deschide garajul, chiar dacă plouă?

Alegerea potrivită a porții de garaj pentru locuință te poate scuti de orice fel de neplăcere. Hai să vezi cum poți să beneficiezi de toate avantajele ușilor de garaj pentru locuință.

Cum alegi corect ușile de garaj pentru casă

Te ocupi cu mare atenție de proiectul casei tale și cu siguranță, toate alegerile pe care le faci sunt foarte bine calculate. Iar dacă nu ai avut timp să te gândești la o poartă de garaj potrivită, îți arătăm ce trebuie să iei în considerare înainte de achiziție.

Atunci când privești o locuință, te gândești la o casă modernă și cu un aspect unitar. Așadar, ușa de garaj trebuie să fie potrivită cu stilul pe care îl au deja ușile și ferestrele tale. De exemplu, dacă elementele de compartimentare sunt albe, atunci este mai potrivit ca și poarta pentru garaj să fie în același ton.

În schimb, dacă ai ales servicii de înfoliere pentru tâmplărie PVC, atunci poți opta pentru uși de garaj din aceeași paletă cromatică.

De asemenea, trebuie să verifici dacă există suficient spațiu pentru montarea ușii de garaj. Atât în ceea ce privește golul pentru montarea ușilor de garaj, cât și spațiul adițional din interiorul garajului. Pentru garajele spațioase, porțile rezidențiale batante sunt cele mai potrivite întrucât acționarea lor presupune utilizarea unui spațiu mai vast.

În cazul garajelor de dimensiuni reduse, poți opta pentru porți de garaj secționale. De exemplu, Barrier YK este alegerea potrivită, mai ales datorită ușurinței de acționare și a eficienței din punct de vedere al spațiului. Lamelele porții secționale asigură termoizolare și protecție împotriva prinderii degetelor.

Pentru garajele cu dimensiuni reduse, poți alege rulouri de garaj precum Barrier T.ROL. Sistemul de acționare al ușii permite rularea lamelelor cu ajutorul unui motor. Spre deosebire de ușile secționale, rulourile de garaj nu necesită prindere în tavan, ci deasupra ușii, direct pe perete.

Avantajele ușilor pietonale pentru porți de garaj

Indiferent ce tip de ușă de garaj ai ales, cu siguranță ai întâmpinat situația în care să fie nevoie să acționezi poarta doar pentru a lua un obiect. Și cu siguranță a trebuit fie să ridici manual poarta de garaj sau să aștepți până când motorul a rulat complet ușa. Însă poți lua în calcul montarea unei uși pietonale pentru garaj.

Așadar, economisești timpul pe care îl alocai deschiderii și închiderii porții de garaj. Te bucuri de posibilitatea depozitării obiectelor de dimensiuni mai mici fără a fi nevoie să acționezi ușa de garaj de fiecare dată. Iar astfel, durata de viață a porții crește.

De exemplu, poți alege o ușă pietonală atunci când ai de făcut mai multe drumuri și nu este o alegere să lași deschisă poarta de garaj. Cu ajutorul kitului pietonal poți avea parte de acces mai rapid în zona garajului. În plus, este mai ușor și mai sigur pentru copii să utilizeze ușa pentru pietoni atunci când își lasă bicicletele în garaj.

Porți de garaj inteligente pentru locuințe moderne

S-a întâmplat să ajungi acasă de la muncă pe o vreme nefavorabilă? Sigur nu este plăcut să fie nevoie să te dai jos din mașină pentru a deschide poarta de garaj atunci când plouă. Sau dacă garajul are ieșire la stradă, nu ar fi eficient să lași mașina în drum până deschizi ușa de garaj.

Așadar, soluția cea mai bună este să alegi automatizarea porților de garaj. Optezi pentru sistemele motorizate cu telecomandă și poți deschide poarta de garaj de la distanță pentru a putea parca imediat. Și de ce să te iei cu tine telecomanda când poți alege integrarea porților de garaj automate în sistemul smarthome?

Contactează cu încredere consultanța Barrier pentru mai multe informații despre porți de garaj și cum să faci alegerea potrivită pentru casa ta. Specialiștii noștri îți stau la dispoziție.