Care e durata de viață a ferestrelor PVC de culoare albă

Care e durata de viață a ferestrelor PVC de culoare albă

Termopanele de culoare albă sunt alegerea preferată pentru cei mai mulți proprietari deoarece prezintă o serie de avantaje și caracteristici despre care vom vorbi în acest articol.

Ele au un aspect luminos și curat, contribuie la menținerea unei temperaturi optime și sunt foarte ușor de întreținut. De asemenea, termopanele albe pot fi fabricate cu un nivel ridicat de izolare termică și fonică, asigurând un confort sporit în locuință și reducerea costurilor energetice. În plus, sunt compatibile cu diverse accesorii oferind astfel o versatilitate estetică.

Rămâi alături de noi pentru a afla factorii care influențează durata de viață a termopanelor albe și descoperă informații utile despre întreținerea lor.

Tipuri de ferestre PVC clasificate pe culori

Termopanele albe sunt cele mai versatile, oferind un aspect curat care se integrează în orice stil arhitectural. Cu toate acestea, pe piață există o varietate de ferestre PVC clasificate pe baza culorii profilelor și a sticlei utilizate.

Cele mai căutate nuanțe de termopane sunt:

 • albe;
 • maro;
 • gri;
 • negre.

Atunci când vine vorba de tâmplăria PVC potrivită, specialiștii Barrier îți oferă ocazia de a alege atât nuanța favorită din paleta cromatică RAL, cât și textura și designul preferat. Prin înfolierea ferestrelor PVC sau vopsirea în orice culoare, vei reuși să creezi o atmosferă fresh, fără a fi nevoie să redecorezi spațiul. Trebuie doar să soliciți o ofertă personalizată. Citește despre culorile și foliile folosite pentru a spori gradul de rezistență al ferestrelor Barrier. 

Ca urmare, fiecare fereastră de termopan cu profil din PVC colorat este unică și contribuie, în definitiv, la aspectul și personalitatea unei clădiri.

Caracteristicile termopanelor de culoare albă

Termopanele de culoare albă reprezintă o alegere practică și estetică pentru cele mai multe  proiecte de construcție și renovare din România.

Părerea noastră este că aceste profile îmbunătățesc aspectul estetic și contribuie la crearea unui mediu luminos în interiorul clădirilor. În plus, experții recomandă montarea ferestrelor albe în cazul în care spațiile locuibile sunt expuse constant la soare.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale termopanelor de culoare albă?

 • aspect estetic: se potrivesc în diferite stiluri arhitecturale și se integrează în mod armonios cu finisajele și decorul întregului ansamblu;
 • reflectarea luminii: nu doar că reflectă lumina și creează iluzia de spațiu mai mare la interior, ci  și o parte semnificativă a radiației solare care menține astfel temperatura interioară constantă;
 • eficența energetică: termopanele albe contribuie la eficiența energetică a spațiului datorită izolării termice;
 • ușurința în întreținere: sunt foarte ușor de întreținut și de curățat. Curățarea periodică cu soluții de curățat ușoare și ștergerea prafului ajută la menținerea aspectului.

Important de menționat este că alegerea ferestrelor trebuie făcută după recomandarea  producătorilor de încredere, iar întreținerea corespunzătoare este o condiție care prelungește durata de viață a tâmplăriei PVC. De asemenea, calitatea materialelor și montarea lor corectă sunt factori importanți care influențează existența lor pe termen lung.

Factori care influențează durata de viață a termopanelor albe

Durata de viață a termopanelor albe este influențată de mai multe aspecte, însă calitatea materialelor are un rol principal.

Este important ca toate piesele care compun ansamblul ferestrei PVC să fie realizate din materiale rezistente în timp. Altfel, deschiderea va ceda, iar cheltuirea resurselor financiare și de timp nu va fi justificată.

O deschidere care să funcționeze trebuie să reprezinte un ansamblu în care tâmplăria, profilele și feroneria se îmbină armonios, toate respectând aceleași criterii calitative. În aceeași ordine de idei, trebuie menționat că închiderea etanșă funcționează ca un scut împotriva curenților reci de aer.

Totodată, instalarea corectă și respectarea procedurilor de montaj reprezintă alte aspecte esențiale pentru prevenirea infiltrărilor de aer sau apă, căci ar putea duce la deteriorarea termopanelor în timp. 

Îngrijirea adecvată și întreținerea regulată sunt, de asemenea, factori importanți. Poți folosi metode eficiente de curățare astfel încât să prelungești durata de viață a tâmplăriei PVC.

Este important ca atunci când cureți geamurile, să iei în considerare faptul că și ramele albe au nevoie de o împrospătare. Din fericire, îngălbenirea prematură se rezolvă cu o cârpă moale cu care poți începe prin a șterge ușor praful de pe sticlă, rame și pervaz. Apoi, e important să dai cu un aspirator și să folosești spray-uri blânde cu sticla termoizolantă. Îți recomandăm să eviți soluțiile abrazive. De aceea, poți citi mai multe despre cum să cureți corect ferestrele din PVC.

Când este momentul să-ți înlocuiești termopanele?

Nimeni nu poate spune cu exactitate care e durata de viață a termopanelor. Cu timpul, ferestrele din PVC își pierd din etanșeitate și se poate forma condens. Pe sticlă pot apărea urme de uzură, iar feroneria nu mai funcționează corespunzător. 

Iată când ar trebui iei în considerare înlocuirea termopanelor:

 • pierderi de căldură pe timpul iernii sau de aer rece;
 • infiltrarea apei între sticlele de termopan;
 • infiltrarea apei pe lângă tâmplărie, în pereți;
 • apariția petelor pe sticlă.

Noi îți recomandăm să verifici dacă aceste lucruri se întâmplă și cu ferestrele albe din casa ta și abia apoi să te hotărăști dacă este nevoie, cu adevărat de această operațiune.

Alegerea materialelor, montarea eficientă, mentenanța și protecția împotriva factorilor externi sunt criterii importante care influențează durata de viață a termopanelor albe. Este esențial să optezi pentru alegerea termopanelor de la producători de încredere și să le întreții corespunzător pentru a te bucura de funcționalitatea lor pe termen lung.