Tâmplăria ignifugă. În ce spații se poate monta și criterii de selecție

Tâmplăria ignifugă. În ce spații se poate monta și criterii de selecție

Fie că vorbim despre locuință, clădirea de birouri sau centre comerciale, siguranța este întotdeauna pe primul lor. Pentru a te asigura că spațiul tău este ferit, montarea tâmplăriei ignifuge este o soluție de durată.

Ferestrele rezistente la foc asigură protecție împotriva incendiilor și sunt realizate din materiale tratate cu substanțe ignifuge. Tâmplăria este esențială pentru siguranța oamenilor, precum și a proprietății.

În articolul de astăzi, vom detalia aspectele tehnice ale tâmplăriei ignifuge, incluzând posibilitățile de montaj și cele mai importante criterii de selecție.

Ce este tâmplăria ignifugă

Tâmplăria rezistentă la foc este diferită de cea convențională datorită faptului că împiedică extinderea unui incendiu. În funcție de nivelul de rezistență dat de proprietățile tâmplăriei, ea poate ține focul la distanță între 30 și 90 de minute.

Ferestrele din aluminiu ignifug pot împiedica un incendiu, atât din interior, cât și din exterior. Cu alte cuvinte, dacă focul izbucnește în afara casei, locuința este protejată la interior. Iar dacă incendiul începe într-o cameră a locuinței, celelalte case din vecinătate sunt protejate de tâmplărie.

Structura tâmplăriei ignifuge este diferită prin construcția etanșă cu profile metalice rezistente. Geamul rezistent la foc este montat cu ajutorul unor distanțiere termice care împiedică transferul rapid de căldură. Întrucât temperaturile sunt foarte ridicate atunci când vine vorba de incendiu, sticla ferestrei are un caracter termorezistent.

Spații de montaj pentru tâmplăria rezistentă la foc

Printre numeroasele avantaje ale tâmplăriei rezistente la foc, se numără și posibilitatea montării la diferite tipuri de clădiri. Fie că vorbim de locuințe, case de vacanță, clădiri de birouri sau centre industriale, ferestrele și ușile rezistente la foc sunt alegerea potrivită pentru siguranța tuturor.

De cele mai multe ori, tâmplăria rezistentă la foc este recomandată sau chiar obligatorie pentru clădirile care prezintă risc crescut de incendiu. De exemplu, cele mai comune spații unde se montează tâmplăria ignifugă sunt hotelurile, restaurantele, cantinele sau spațiile industriale care necesită lucrul cu foc.

În plus, tâmplăria ignifugă este recomandată și în cazul spațiilor în care se desfășoară activități cu grupuri mari de persoane, precum cinematografe, spitale, școli.

Tâmplăria ignifugă poate fi construită cu dimensiuni variabile, în funcție de nevoi. De exemplu, ferestrele din tâmplărie ignifugă pot fi montate ca metodă de amenajare a spațiului cu deschideri mari, precum balconul sau terasa. Cu toate acestea, aspectul nu este la fel de modern precum cel oferit de ușile culisante.

În ceea ce privește montarea, primul pas este măsurarea golului pentru ferestre. Pentru ca tâmplăria să fie corect montată, este nevoie de ajutorul specialiștilor. De aceea, Barrier îți oferă suport pentru obținerea unei oferte personalizate, cât și pentru finalizarea lucrării.

Tâmplăria ignifugă: criterii de selecție

În cazul clădirilor cu risc crescut de incendiu, selecția tâmplăriei ignifuge se realizează în funcție de nevoi. Mai concret, ușile și ferestrele din aluminiu rezistent la foc pot asigura între 30 și 90 de minute de protecție.

Așadar, în spațiile în care se află des oameni, iar riscul de incendiu este ridicat, criteriul de selecție este tâmplăria cu rezistență prelungită. În cazul centrelor comerciale, ferestrele trebuie să ofere rezistență și împotriva fumului.

Tâmplăria ignifugă de calitate are proprietăți specifice, precum:

  • profile din material metalic, rezistent la temperaturi ridicate extreme și care nu se deformează;
  • sticlă termorezistentă la condiții de căldură extremă;
  • sistem de ventilare care să împiedice pătrunderea fumului;
  • garnituri care asigură etanșeitate și rezistență la foc;
  • feronerie tratată special pentru ignifugare.

Tâmplăria rezistentă la foc pusă la dispoziție de Barrier este certificată și în conformitate cu standardele privind siguranța. Ușile și ferestrele rezistente la foc asigură o perioadă îndelungată de funcționare și protecție garantată împotriva incendiilor.

Ai nevoie de tâmplărie ignifugă pentru casa ta? Contactează specialiștii Barrier pentru mai multe informații și oferte personalizate.