Despre pereții tip cortină pentru clădirile de birouri

Despre pereții tip cortină pentru clădirile de birouri

Birourile nu sunt doar pentru încheierea afacerilor, ci reprezintă spațiul în care ne petrecem majoritatea timpului. Din fericire, pereții tip cortină, care permit luminii naturale să pătrundă în interior, sunt alegerea favorită pentru administratori sau proprietari de spații de birouri. 

Pereții tip cortină sunt sisteme de închidere exterioare, formate în principal din structură metalică și sticlă. Fac parte din soluțiile de tâmplărie de aluminiu și garantează confort termic și izolare acustică. În cazul clădirilor de birouri, acestea oferă un aspect modern și elegant contribuind astfel la crearea unei imagini profesionale și atractive atât pentru angajați, cât și pentru clienți.

Rămâi alături de noi pentru a afla de ce e bine să amenajezi spațiul de birou cu pereții tip cortină și descoperă beneficiile pe care le aduce montarea unei astfel de fațade moderne.

Pereții tip cortină se pretează pentru spațiile de birouri. Mit sau adevăr?

Este adevăr. Pereții cortină pe structură de aluminiu se pretează, în general, pentru clădirile de birouri, dar și pentru interiorul construcțiilor pasive și caselor atrium, proiectate sub forma literelor L și U, unde au rolul exclusiv de perete separator.

Pereții de tip cortină sunt alcătuiți din două elemente: suprafața vitrată (bucățele de diferite dimensiuni de sticlă) și structura de aluminiu (rame din metal care susțin geamurile).

Datorită dimensiunilor mari și a designului ușor de adaptat în funcție de specificul clădirii, cortina din sticlă este ideală pentru construcțiile cu arhitecturi moderne care au nevoie de lumină naturală. În plus, cortina cu suprafața vitrată e disponibilă în diferite forme (de la dreptunghiuri, la hexagoane sau triunghiuri), ceea ce contribuie semnificativ la obținerea efectelor vizuale spectaculoase.

Ținând cont de faptul că acești pereți sunt o alternativă de efect pentru cei clasici, e bine să-i montezi pe structuri rezistente, care să fie sigure pentru suprafața vitrată. 

Pereți tip cortină pentru toate tipurile de birouri

Fiecare detaliu desăvârșește un proiect, iar felul în care oamenii își desfășoară activitatea de la birou depinde de câteva elemente ce trebuie realizate fără compromisuri. 

Ținând cont că într-o astfel de clădire se lucrează constant și există multă dinamică, alegerea unor pereți de sticlă care să corespundă compartimentării trebuie făcută cu atenție.

Cortină pentru compartimentare? Exact. Cortina nu este destinată doar montării la exterior, peretele din sticlă putând fi un separator pentru diverse departamente ale sediului companiei. Unde mai pui că e o soluție modernă și inovativă de separare a spațiilor interioare? 

Așa că, dacă te-ai gândit să alegi pereți tip cortină pentru clădirea pe care o administrezi sau o deții, în calitate de proprietar, apelează cu încredere la soluțiile Barrier de tâmplărie PVC și aluminiu.

Pereți tip cortină interiori

Peretele de interior este recomandat pentru închiderea spațiilor interioare, dar și pentru construcția de luminatoare aplicate pe structuri diverse: oțel sau beton. 

De asemenea, acest perete cu rol separator este izolant datorită compartimentelor de aer și a geamului izolant tip termopan. Important de menționat este și că materialele utilizate în construcția peretelui tip cortină sunt durabile și ușor de întreținut, ceea ce garantează costuri reduse de întreținere.

Care sunt avantajele pe care le aduce cortina din sticlă pentru interior?

  • rezistență mare în fața intemperiilor; 
  • structură mobilă;
  • izolare fonică.

Trebuie spus că și pereții din sticlă pentru locuințe respectă aceleași principii.

Pereți tip cortină exteriori

Ești familiarizat cu spațiile acelea de birouri care arată deosebit prin înălțime și geamurile impecabile? Aceia sunt pereții de tip cortină exterior. Se utilizează pentru clădirile de birouri, în special.

Există trei tipuri de cortină pentru exterior:

  • standard;
  • semi-structurală;
  • structurală.

Pereți cortină pentru spații de birouri: avantaje pe termen lung

Bineînțeles, imaginea oferită de metri pătrați de sticlă în care se reflectă apusul este memorabilă. Dar, este important să îți amintim că – mai mult decât o imagine frumoasă – pereții tip cortină sunt cei mai fiabili și practici.

Iată care sunt avantajele pe care le aduce cortina din sticlă în spațiile de birouri:

  • rezistență mare în fața factorilor externi – sticla termoizolantă folosită păstrează căldura la interior sau aerul rece generat de aparatele de aer condiționat;
  • structură mobilă – în cazul unui cutremur, structura de aluminiu revine la poziția inițială, fără să producă deformări;
  • izolare fonică – grosimea sticlei reduce semnificativ zgomotul și garantează un mediu de lucru liniștit.

Acum, tu poți alege cu ușurință modelul potrivit. Iar dacă încă nu ești sigur dacă poți monta pereți cortină pe aluminiu în interiorul clădirii pe care tocmai ai finisat-o? Atunci apelează la consultanții Barrier și află dacă pereții de sticlă se pretează și pentru proiectul tău.

Nu uita că este esențial ca montajul să fie realizat de o echipă de specialiști. Doar așa te poți bucura din plin de performanțele oferite de pereții din sticlă.

Îți dorim mult succes!