Ferestre potrivite pentru camera copilului: cum le alegem?

Ferestre potrivite pentru camera copilului: cum le alegem?

 

Toamna este anotimpul schimbărilor. Copiii se întorc la școală, vacanța s-a terminat, iar temperaturile scăzute te fac să cauți confortul termic corespunzător al locuinței tale. De aceea, este firesc să începi să te gândești la modificările pe care trebuie să le aduci casei tale pentru a crea un mediu optim, în care copiii tăi să se dezvolte armonios.

Ca părinte, vrei tot ce e mai bun pentru copilul tău și cauți mereu soluții în acest sens, iar amenajarea spațiului interior este un aspect deosebit de important. Dacă te-ai ocupat de termoizolarea pereților, un alt pas foarte important în amenajare este alegerea ferestrelor potrivite pentru camera copilului.

Din fericire, ferestrele din PVC asigură durabilitatea și capacitatea de izolație fonică și termică a spațiului interior și îmbunătățesc aspectul camerei.

Află cum să faci cea mai bună alegere pentru nevoile și preferințele copilului tău.

Ferestre pentru camera copilului: criterii de alegere

Ce înseamnă o tâmplărie trainică? Înainte de a decide care e fereastra potrivită pentru camera copilului, adresează-ți câteva întrebări esențiale despre așteptările pe care le ai de la tâmplăria locuinței tale. Dacă îți dorești izolare fonică de înaltă calitate și vrei ca micuțul tău să trăiască într-un mediu protejat de fluctuațiile de temperatură, optează pentru tâmplăria PVC de calitate.

Ferestrele PVC aduc multiple beneficii, dintre care putem enumera eficiența energetică sau nivelul de confort termic și fonic, superior celorlalte sisteme convenționale. Atunci când te gândești la ferestre pentru camera copilului, este recomandat să iei în considerare principalii factori care îi pot asigura protecție și confort.

Din acest motiv, îți prezentăm câteva aspecte esențiale care să te ghideze în alegerea ferestrelor pentru camera copilului.

Izolarea termică: confortul de care copilul tău are nevoie

Izolarea termică este una dintre principalele aspecte care influențează starea de bine într-o locuință. Odată ce fluctuațiile de temperatură sunt eliminate, riscurile ca micuțul tău să dezvolte răceli de sezon sunt mici. Prin menținerea unei temperaturi constante și plăcute, izolarea termică a ferestrelor PVC asigură un mediu propice și pentru somnul odihnitor al copilului, contribuind la dezvoltarea sa sănătoasă. 

Dacă optezi, așadar, pentru o izolație termică eficientă, este indicat să alegi ferestre din sticlă termoizolantă cu minim două foi, concepută să asigure protecție sporită și etanșeitate sigură.

Soluția pentru termoizolare Barrier este alcătuită din trei foi de geam cu inserție de gaz inert care oferă și un coeficient de transmisie luminoasă între 58% și 73%. Astfel, poți economisi energie și îți poți ajuta copilul să se bucure de lumina naturală chiar și când afară este înnorat. 

Tipurile de sticlă sugerate de specialiștii noștri sunt cele interioare Low-E, care conțin oxizi metalici ce contribuie la reflectarea căldurii, respectiv cele exterioare denumite Barrier Sun Control, pentru confort vizual și factor solar sporit. Ambele sunt potrivite pentru orice tip de locuință. 

Dacă încăperea se află orientată spre vest, unde copilul va avea parte de mult soare pe durata zilei, poți să te orientezi către mai multe tipuri de sticlă termoizolantă cu proprietăți UV.

Izolarea fonică: pentru dezvoltarea cognitivă a copilului

Ai aflat deja că te poți bucura de sticlă rezistentă cu transmitere luminoasă foarte mare, dar știai că poți, de asemenea, să beneficiezi și de atenuare fonică de până la 33%? Ferestrele PVC sunt o investiție pe termen lung, care garantează bunăstarea locuinței tale. Fie că este vorba despre sticla termoizolantă sau despre ferestrele PVC fonoizolante , ele au scopul de a-ți oferi un mediu de trai optim și sănătos. 

Izolarea fonică a camerei copilului este o alegere înțeleaptă, cu beneficii pe măsură. Aceste ferestre pentru camera copilului creează un mediu liniștit în care acesta se poate concentra mai bine și se poate odihni în mod corespunzător. Reducerea zgomotelor din exterior sau din alte camere îi permite să se simtă în siguranță și să aibă un somn odihnitor. În plus, izolarea acustică contribuie la dezvoltarea cognitivă, ajutându-l să se concentreze asupra învățării și a activităților creative. 

Cele mai recomandate pentru a izola fonic camera copilului sunt ferestrele Barrier 80 și Barrier 100. Acestea au puterea de a reduce zgomotul cu până la 22 de ori față de intensitatea sa.

Așadar, investiția în izolarea fonică nu numai că asigură confortul și liniștea copilului, ci contribuie și la dezvoltarea lui.

Ferestre pentru camera copilului: cum pot fi personalizate? 

Știai că rulourile exterioare sunt unele dintre cele mai eficiente accesorii ale ferestrelor pentru camera copilului? Cele mai recomandate rulouri exterioare sunt folosite ca un scut împotriva ploii, vântului, zăpezii și a altor factori meteorologici, menținând astfel interiorul camerei confortabil și sigur. În plus, sunt folosite și împotriva intrărilor prin efracție.

Din fericire, ferestrele pentru camera copilului pot fi accesorizate cu două astfel de tipuri de rulouri exterioare: aplicate și suprapuse.

Avantajele rulourilor aplicate

Rulourile aplicate, care se montează în afara ferestrei, reprezintă o alegere excelentă pentru camera copilului. Acestea aduc numeroase beneficii, începând cu controlul luminii, – poți regla nivelul de lumină pentru a crea un mediu de somn perfect – , până la protecția ferestrei PVC împotriva pătrunderii prin efracție.

Rulourile aplicate sunt singurele tipuri pe care le poți folosi cu succes în proiectele de renovare, pe clădirile existente deja, pentru că procesul de montare este facil și se realizează pe pereții deja construiți. 

Avantajele rulourilor suprapuse

Rulourile suprapuse, care se montează deasupra ferestrelor pentru camera copilului, permit reglarea cantității de lumină ce pătrunde în interior, oferind, totodată, o notă de eleganță și stil.  

Rulourile suprapuse contribuie la siguranța copilului prin protejarea geamurilor. Asigură izolare termică și fonică, menținând temperatura constantă și protejând somnul micuțului de zgomotele din exterior. Sunt ușor de utilizat și întreținut, ceea ce le face o alegere excelentă pentru  un mediu sigur și confortabil.

Așadar, când cauți ferestre pentru camera copilului este indicat să te gândești la toate aspectele care-i pot periclita siguranța și confortul. Alege un producător de încredere alături de care vei putea să creezi un mediu propice pentru creșterea și dezvoltarea micuțului tău. Apelează la specialiștii Barrier pentru consultanță personalizată conform nevoilor tale.

Succes în luarea deciziei potrivite privind ferestrele pentru camera copilului!