Ghid complet pentru alegerea geamului de termopan pentru baie

Ghid complet pentru alegerea geamului de termopan pentru baie

Când vine vorba de intimitate și relaxare, baia este locul ideal pentru a te destinde după o zi plină de activități solicitante. Ambianța plăcută și starea de liniște datorată esteticii impecabile și a mobilierului modern trebuie să fie completată și de siguranța intimității. De aceea, geamul de termopan pentru baie trebuie ales corect.

Pentru că vrei ca timpul petrecut cu tine să fie reconfortant și netulburat de nimeni și nimic, ai nevoie de un element de deschidere ideal pentru construcția și designul băii tale.

Tocmai de aceea, vom vorbi în acest articol despre modalitatea de alegere a geamului de termopan potrivit pentru baie, dar și despre metode de montare și poziționare.

Ferestre de termopan pentru baie: alegerea ideală

Nu toate construcțiile au băi care să beneficieze de aerisire naturală datorită unei ferestre. Cu toate acestea, se recomandă montarea lor pentru igiena sanitară acolo unde tipul construcției permite. 

În unele locuințe, fereastra din baie a devenit chiar un accesoriu care completează ambianța încăperii. Așadar, inovațiile în design au promovat modele de ferestre de baie de dimensiuni mai mari pentru abundența luminii naturale.

Iar în funcție de spațiul de care dispui, poți opta pentru:

  • geamuri de dimensiuni reduse, cu scopul de a aerisi încăperea natural;
  • geamuri medii, care să permită pătrunderea luminii;
  • geamuri tip perete de sticlă, pentru a spori starea de relaxare și a te bucura de priveliște.

Și pentru că vorbeam despre ambianță și cromatică, ferestrele nu trebuie să stea în calea completării design-ului. De aceea, serviciile Barrier pentru înfoliere sunt alegerea ideală pentru dorințele tale în materie de culori și texturi.

Iar pentru că fereastra pe care o alegi pentru baia ta este supusă constant unor fenomene termice, ai nevoie de garanția longevității. Așadar, elementele de feronerie ale ferestrelor trebuie să reziste factorilor la care sunt supuși:

  • apă;
  • căldură;
  • umiditate.

De aceea, îți recomandăm să citești despre ce modele de mânere să alegi pentru ferestre de termopan pentru baie.

Montarea geamurilor de termopan pentru baie pas cu pas

Dacă vrei să montezi fereastra pentru baie, uite ce pași trebuie să urmezi:

  1. Realizează corect măsurarea golului de montare a ferestrei.
  2. Asigură-te că laturile pe care vei monta fereastra sunt uniforme și la un unghi drept. 
  3. Fixează rama tâmplăriei în golul de montare folosind pene de lemn pentru fixarea corectă.
  4. Folosește spumă poliuretanică pentru etanșarea rosturilor prin umplerea golurilor dintre rama ferestrei și perete.
  5. Atașează ramele mobile ale ferestrei, asigurându-te că balamalele facilitează închiderea și deschiderea.
  6. Montează geamul termoizolant în rama mobilă, având grijă ca acesta să fie poziționat corect și drept.
  7. Atașează baghetele pe rama mobilă, fixând geamul montat în pasul anterior.

Iar dacă ai dubii în legătură cu montarea, nu uita că specialiștii Barrier sunt la dispoziția ta, de la proiectare până la montare.

Unde să poziționezi ferestrele de termopan pentru baie

Pentru ca tu să fii sigur că faci alegerea potrivită pentru baia din casă, raportează-te mai întâi la amplasarea băii în casă. Cu alte cuvinte, dacă baia este poziționată pe părți vizibile de afară, nu se recomandă alegerea unei ferestre de dimensiuni mari din cauza lipsei de intimitate.

Apoi, dacă baia ta are dimensiuni reduse și spațiul de pe pereți îți permite, poți alege o fereastră mai mare pentru a crea impresia unui spațiu vast și luminos. Bineînțeles, dacă te-ai asigurat mai întâi că nu ai parte de priviri curioase.

De regulă, se recomandă poziționarea ferestrelor mici la un nivel ridicat pe perete pentru a te feri de priviri indiscrete, dar și pentru ca lumina să pătrundă în cascadă. Astfel, ai parte de o adevărată ambianță relaxantă pentru momentele dedicate ție.

În ceea ce privește ferestrele de termopan pentru baie de dimensiuni mari, este recomandată amplasarea lor în zonele libere ale băii, la distanță de toaletă, bideu, cadă sau cabină de duș.

În concluzie, pentru a putea alege corect fereastra pentru baie:

  • analizează spațiul de care dispui;
  • verifică amplasarea băii în construcția casei;
  • analizează aranjarea elementelor sanitare;
  • verifică peisajul din dreptul băii.

Citește mai multe despre ferestre pentru casă accesând articolele publicate în blogul Barrier. Și nu uita că echipa Barrier îți stă la dispoziție pentru consultanță și oferte.

Îți dorim spor în tot ceea ce faci!