Cât de bine izolează fonic și termic un perete tip cortină

Cât de bine izolează fonic și termic un perete tip cortină

Știm că îți dorești un stil de viață cât mai bun, indiferent de profilul locuinței tale. Izolarea termică și fonică a spațiului în care îți desfășori activitatea reprezintă unul dintre factorii cei mai importanți când vine vorba de siguranță și durabilitate. 

De aceea, pereții tip cortină pot fi un aspect important al unei construcții sau case. Doar gândește-te la zgomotul exterior pe care pereții de sticlă trebuie să îl atenueze sau la formele de energie cu care interacționează, de la șocuri mecanice pana la acțiunea apei și a căldurii.

Alegerea peretelui tip cortină influențează arhitectura și sistemul energetic și fonic al locuinței tale. 

Dacă într-un articol anterior (https://www.barrier.ro/amenajarea-peretelui-tip-cortina-din-spatiul-de-la-interior/) am discutat despre modurile în care pereții din sticlă pot fi integrați în amenajarile interioare, dar și exterioare, acum te invităm să descoperi cât de bine izolează fonic și termic.

Rămâi alături de noi!

Ce sunt pereții de tip cortină?

Pereții tip cortină sunt fațadele de sticlă și aluminiu pe care le observăm, în principiu, la bănci, sedii de birouri sau spații rezidențiale. Pot fi pot fi aplicate pentru planuri verticale și planuri înclinate și sunt alcătuiți din două elemente principale și anume suprafața vitrată și structura de aluminiu.

 

Separatorii de sticlă oferă personalitatea necesară oricărei încăperi, fie el rezidențial, comercial sau de birouri, devenind astfel o alternativă de efect pentru pereții clasici. Practic, pereții tip cortină fac parte din soluțiile de tâmplărie de aluminiu

În ce spații se pot monta pereții tip cortină?

E drept că datorită versatilității și designului ușor de adaptat în funcție de specificul clădirii, pereții de tip cortină pentru exterior sunt ideali pentru birouri și pentru construcțiile cu arhitecturi moderne.

Pereții cortină pe structură de aluminiu se pretează, în special, pentru clădirile de birouri, dar și pentru construcțiile pasive.

Nu uita că trebuie ca ușile și ferestrele să se completeze. Deci alege uși de birou de interior care să creeze confort pentru angajați.

Trebuie spus că acești pereți se montează și în interiorul caselor pasive sau atrium, unde sticla poate fi tăiată în diferite forme  geometrice  care ajută la obținerea efectelor vizuale spectaculoase.

Principalele avantaje ale pereților din sticlă 

Principalul avantaj al alegerii unui astfel de perete este acela că oferă interiorului mai multă lumină naturală iar încăperile capătă un aspect elegant și modern. Totodată, o astfel de alegere poate fi cea mai simplă și rapidă metodă de compartimentare.

Pentru a afla care e modelul potrivit pentru interiorul locuinței trebuie să stabilești cu exactitate ce vrei să-ți ofere compartimentarea. Cu alte cuvinte, poți alege să transformi un open space în două încăperi separate cu ajutorul pereților din sticlă sau te poți bucura de iluminare naturală din abundență.

Avantajele pe care le aduce cortina din sticlă pentru interior sunt reprezentate de rezistența mare în fața intemperiilor, dar și de izolarea fonică.

Rezistență mare în fața intemperiilor datorită sticlei termoizolante

Sticla reprezintă aproximativ 90% din suprafaţa structurii de tâmplărie. Ceea ce înseamnă că, pentru obţinerea unui ansamblu termoizolant și fonoizolant unitar, trebuie sa alegi un perete ce vine la pachet cu o sticlă foarte bună.

Trebuie menționat că sticlă termorezistentă Barrier poate fi montată pe orice tip de tâmplărie și pentru orice dimensiune de fereastră. Nu contează că vorbim despre pereții tip cortină, geamul la dormitor sau fereastra pentru baie. Te poți bucura în fiecare încăpere de sticlă rezistentă cu transmitere luminoasă între 58 – 73% și atenuare fonică de până la 33%.

Confecționată dintr-un material gros și rezistent, sticla termoizolantă asigură o protecție sporită și etanșeitate de înaltă calitate. Profilul realizat din 3 foi de sticlă asigură rezistență la condiții meteorologice nefavorabile și intemperii.

Dacă te întrebi cum să alegi corect sticla pentru peretele tip cortină, trebuie să ai în vedere orientarea casei. Dacă locuința ta se află orientată spre vest, în mare parte, atunci vei avea parte de mult soare pe durata zilei. Așadar, este recomandat să alegi sticla termoizolantă cu proprietăți de protecție UV.

Dacă te gândești la consumul de energie și dorești ca izolarea termică să fie de înaltă calitate, poți opta pentru fereastra Barrier 100 destinată caselor moderne si eco-friendly.

Reducerea zgomotul exterior cu până la 22 de ori față de intensitatea lui reală

Contrar așteptărilor, prin folosirea a 3 foi de sticlă groasă, pereții tip cortină pot oferi un confort fonic sporit, o funcționalitate destul de utilă în această perioadă în care multe persoane aleg să  lucreze în regim remote sau hibrid, deci mai mult de acasă.

Montarea unei sticle care să asigure o bună izolare fonică este una dintre cele mai simple soluții pentru a scăpa de grija zgomotului excesiv.

Ferestrele Barrier 80 și Barrier 100 sunt potrivite pentru a izola fonic locuința ta sau o clădire de birouri. Ele reduc zgomotul cu până la 22 de ori față de intensitatea lui reală.

Principalele avantaje de care te bucuri atunci când alegi pereții de sticlă tip cortină fonoizolante:

  • mențin o bună stare a sănătății auditive și ajută la păstrarea atmosferei liniștite din casă;
  • dacă pereții sunt expuși spațiilor publice, conversațiile tale cu cei dragi sau discuțiile oficiale de la birou rămân confidențiale;
  • copiii au un spațiu optim de dezvoltare.

De ce să alegi peretele de tip cortină din aluminiu cu izolare fonică și termică?

Pentru că aluminiul este un material 100% reciclabil, prietenos cu mediul. Fiind unul dintre cele mai cunoscute metale din lume pentru durabilitatea sa, durata de viață a unei tâmplării din aluminiu se extinde pe zeci de ani. 

Nu ești sigur dacă poți monta pereți cortină pe aluminiu în interiorul clădirii pe care tocmai ai finisat-o? Atunci apelează la consultanții Barrier și află dacă pereții de sticlă se pretează și pentru proiectul tău.

Nu uita că este esențial ca montajul să fie realizat de o echipă de specialiști. Doar așa te poți bucura din plin de performanțele oferite de pereții din sticlă.

Să ai multă inspirație și succes în toate planurile tale!