Ce rulouri pentru ferestre să alegi pentru casa de vacanță

Ce rulouri pentru ferestre să alegi pentru casa de vacanță

După luni întregi de muncă și activitate intensă, cu siguranță ai nevoie de o binemeritată vacanță. Poate că alegi să mergi o săptămână la mare și să te bucuri de soare și căldură. Sau poate preferi să stai câteva zile la munte și să ai parte de zăpadă pe pârtie.

Și dacă atunci când îți plănuiești concediul, alegi să o petreci la casa de vacanță, este important să te asiguri că timpul tău liber nu va fi compromis de probleme tehnice. Pentru că ai nevoie să fii în siguranță permanent, este recomandat să îți iei câteva măsuri prin care să fii sigur că locuința ta te așteaptă mereu cu tot confortul de care ai nevoie.

De multe ori, sistemele de siguranță cu alarmă sau supraveghere video depind de factori precum electricitatea sau chiar conexiunea la Internet.

Așadar, ai nevoie soluții adiționale care să îți asigure liniștea mult dorită. Din acest punct de vedere, rulourile pentru ferestre de la Barrier sunt soluția ideală pentru protecția casei tale de vacanță.

De ce să montezi rulouri pentru casa de vacanță

Cu siguranță îți dorești ca orice investiție pe care o faci să vină cu rezultate vizibile și îndelungate, iar pentru aceasta echipa Barrier îți pune la dispoziție produse de cea mai înaltă calitate. Iar atunci când vorbim despre ferestrele locuinței tale de vacanță, poți alege să le protejezi prin montarea unor rulouri exterioare.

Totuși, montarea rulourilor pentru ferestre vine cu mai multe avantaje decât ai crede. Așadar, rulourile nu numai că protejează tâmplăria ferestrelor împotriva factorilor externi, dar bifează și:

 •         rezistența în timp;
 •         rolul antiefracție;
 •         rezistența la fenomene meteorologice nefavorabile;
 •         controlul asupra pătrunderii luminii în interior;
 •         protecția împotriva insectelor;
 •         reducerea zgomotului provenit din exterior.

Indiferent ce alegere faci în legătură cu ferestrele pentru casa de vacanță, Barrier vine cu produse potrivite oricărui model. Iar dacă nu te-ai gândit inițial la rulouri pentru ferestre, nu trebuie să îți faci griji. Ele pot fi aplicate și după montarea ferestrei.

Așadar, de ce să montezi rulouri pentru ferestre? Ei bine, ele te ajută să protejezi tâmplăria, și astfel, și casa de vacanță. Având în vedere că o vizitezi ocazional, ai nevoie să știi că locuința ta este în deplină siguranță în restul timpului.

Cum alegi tipul de rulou potrivit ferestrei tale

Pentru ca rulourile să ofere locuinței tale toate beneficiile despre care îți spuneam mai sus, trebuie ca ele să fie potrivite pentru ferestrele tale. De asemenea, estetica este un aspect pe care trebuie să îl iei în calcul. Așadar, rulourile trebuie să aibă aceleași dimensiuni cu fereastra pentru a funcționa optim, iar cromatica lor să se potrivească cu aspectul general al casei. De exemplu, dacă ai optat pentru ferestre de dimensiuni mari pentru a avea parte de multă lumină naturală și pentru a te putea bucura de peisajul naturii, atunci ai nevoie de rulouri de dimensiuni direct proporționale cu spațiul vitrat.

Trebuie să știi că sistemul de rulouri este compus din 3 părți. Este vorba despre rama cadru care se aplică în jurul tâmplăriei, cutia poziționată în partea superioară în care se adună ruloul propriu-zis și sistemul de acționare. Acest sistem poate fi:

 •         cu panglică;
 •         cu manivelă;
 •         cu acționare mecanică.

Automatizarea rulourilor este o alegere recomandată atunci când nu petreci atât de mult timp în locuință deoarece poți programa rulourile astfel încât să pară că sunt acționate manual de către tine. Practic, poți descuraja intrușii să încerce să pătrundă prin efracție în casa ta de vacanță.

La Barrier, opțiunile de rulouri exterioare sunt variate. Așadar, putem vorbi despre:

 •         rulouri suprapuse;
 •         rulouri încastrate;
 •         rulouri aplicate.

Indiferent ce alegi, rulourile trebuie să îndeplinească în întregime funcțiile pentru care au fost concepute. Iar dacă nu ești sigur că faci alegerea corectă în privința rulourilor, poți apela la unul dintre consultanții noștri pentru a te îndruma.

Întreținerea rulourilor pentru ferestre: ghid pentru curățare

Îți recomandăm să ai în vedere îngrijirea rulourilor exterioare pentru a fi sigur că ele funcționează în parametrii optimi, în special atunci când ne referim la casele de vacanță. În acele cazuri întreținerea se realizează cu o frecvență ceva mai redusă decât în mod uzual. Iată câteva sfaturi despre cum poți să le cureți de murdărie.

În mod ideal, rulourile se detașează de ramă și se curăță în cadă sub un jet de apă călduță. Însă dacă ești de părere că remontarea lor ți-ar ridica probleme, poți îndepărta murdăria cu ajutorul unui recipient cu pulverizator care să conțină apă călduță amestecată cu un detergent obișnuit și al unei lavete din material moale.

Dacă rulourile casei de vacanță prezintă urme de murdărie accentuate, atunci spălarea prin jet de apă este recomandată.

De asemenea, nu uita să lubrifiezi piesele mecanismelor pentru ca ele să nu ruginească, iar ansamblul să funcționeze corespunzător.

Sperăm că sfaturile din acest articol ți-au fost de folos și că vei lua în considerare protejarea casei tale de vacanță cu rulourile potrivite pentru ferestre. Nu uita nici de instalarea unui sistem de monitorizare video prin care să securizezi perimetrul casei tale.

Îți dorim succes în realizarea tuturor proiectelor pe care ți le propui!