De ce să alegi sticla sablată pentru geamurile termopan

De ce să alegi sticla sablată pentru geamurile termopan

Ți s-a întâmplat să vezi clădiri cu geamuri PVC ale căror suprafețe de sticlă să aibă un finisaj dur, texturat sau opac? În ultimii ani, sticla sablată a devenit din ce în ce mai folosită, atât în spațiile comerciale, birouri și alte locuri publice, cât și în clădirile rezidențiale sau locuințe. Aceasta asigură intimitate și te ferește de priviri indiscrete.

Sticlele sablate sunt create prin netezirea cu nisip sau alt material abraziv. Ele reprezintă un element decorativ foarte popular în arhitectură și design. Această sticlă nu este transparentă, ci permite trecerea luminii, dar restricționează vizibilitatea, asigurând astfel un grad crescut de intimitate în încăperile interioare.

Află în continuare de ce este recomandat să alegi sticla sablată pentru geamurile PVC și vezi care sunt beneficiile pe termen lung.

Ce înseamnă sticlă sablată?

Sticlele sablate, denumite și sticle mate sau gravate, sunt create prin utilizarea unui proces de sablare a nisipului sau a altor materiale abrazive pe o suprafață de sticlă pentru a obține un finisaj de diferite texturi și forme.

Există o varietate de tehnici și materiale utilizate în sablare, inclusiv nisip, carbură de siliciu, oxid de aluminiu sau mărgele de sticlă. Cele mai moderne tehnici implică utilizarea laserelor sau gravarea chimică. 

Sticla se poate utiliza la compartimentarea spațiilor, la vitrarea ferestrelor și ușilor pentru intimitate, la cabine de duș, birouri etc. Folosite atât la ferestre cât și la uși, aceste sticle ornamentale satisfac cerințele estetice și funcționale ale fiecărui utilizator în parte.

De cele mai multe ori, sunt folosite pentru ferestrele de dimensiuni mari unde au rolul de a îmbunătăți estetica spațiului din interior, dar și de a oferi intimitate în zone precum birourile private. De asemenea, sticla sablată este folosită pentru a reduce strălucirea și reflexiile solare, ceea ce ajută la protecția ochilor împotriva razelor puternice de soare, fiind aproape la fel de eficiente ca și sticla de protecție UV.

Descoperă avantajele sticlelor sablate aplicate pentru geamurile PVC

După cum spuneam, sticla sablată reprezintă o variantă specială de sticlă care a fost tratată cu un proces de sablare pentru a obține o suprafață mată și estompată. Această sticlă nu este transparentă, ci permite trecerea luminii, dar restricționează vizibilitatea, oferind astfel un grad crescut de intimitate în interiorul încăperilor.

Dacă vrei să controlezi cantitatea de lumină care pătrunde în locuința ta ori vrei să te protejezi de intruși sau priviri indiscrete, poți alege să montezi sticlele sablate pentru ferestrele PVC.

În plus, întreținerea acestor sticle moderne este mai ușoară față de celelalte sticle folosite la geamuri, deoarece amprentele și urmele de praf sunt mai puțin vizibile pe suprafața mată.

Și pentru că vorbeam de avantaje, iată care sunt motivele pentru care să alegi sticla sablată pentru ferestre din tâmplărie PVC: 

  • beneficiezi de intimitate în orice moment al zilei;
  • poți controla cantitatea de lumină și căldură provenită de afară;
  • tâmplăria PVC cu sticlă sablată oferă un design elegant, în ton cu spațiul de care dispui.

Criterii de selecție a modelelor de geam PVC sablat

Sablarea unei ferestre PVC poate fi uniformă sau cu model. Astfel se pot realiza diverse efecte vizuale pe suprafaţa unui geam, fie că este vorba de gravarea în adâncime, de realizarea unor imagini discrete sau crearea de modele cu aspecte spectaculoase care obstrucţionează vizibilitatea directă la interior. 

În definitiv, sticla sablată oferă eleganță. Trebuie spus că pot fi atinse efecte incredibile prin sablarea în relief sau prin luminarea laterală a sticlei. Dacă, spre exemplu, te gândești la geamurile de compartimentare, poți alege Barrier HST Geneo. Pe de altă parte, Barrier 85 îndeplinește cu succes criteriile de evaluare ale unei ferestre de înaltă calitate prin îmbinarea perfectă dintre latura estetică și cea funcțională. 

Desigur, există o mulțime de diferențe și asemănări între diversele modele de geam termopan.

Indiferent de geamul PVC către care vei opta, noi te asigurăm că o să beneficiezi de ferestre durabile, produse performante la prețuri accesibile, izolare termică și fonică dar și de protecție crescută împotriva încercărilor de intrare prin efracție.

Pentru mai multe detalii și oferte pentru sablare, alegere sau montaj al ferestrelor din tâmplărie PVC, poți contacta consultanța Barrier. Specialiștii îți stau la dispoziție.

Pe curând!