Idei utile pentru sporirea securității la incendiu pentru clădiri de birouri sau spații comerciale

Idei utile pentru sporirea securității la incendiu pentru clădiri de birouri sau spații comerciale

Siguranța pe termen lung a celor care își desfășoară activitatea într-un birou sau într-un spațiu comercial depinde de un ansamblu de elemente ce trebuie realizate fără compromisuri.

Sunt multe clădiri care permit adaptarea compartimentărilor în funcție de nevoile și preferințele utilizatorilor. Sunt și mai mulți administratori sau proprietari de spații care înțeleg că satisfacerea nevoilor vizuale și de confort au devenit o necesitate.

Însă, dincolo de această nevoie, este important ca toate spațiile să ofere siguranță.
Incendiile la locul de muncă pot fi prevenite prin măsuri specifice precum și prin crearea unor spații dotate cu elemente prevăzute cu rezistență crescută la acțiunea focului și a fumului generat.

Tu cât de des te gândești la durabilitatea materialelor care stau la baza spațiului pe care-l administrezi? Și cât de multă importanță acorzi rezistenței la foc? Sau, altfel spus, cât de des te gândești la evitarea extinderii unui incendiu datorită materialelor rezistente la foc?

Alegerea materialelor ignifuge certificate nu este ușoară, de aceea ți-am pregătit câteva sfaturi și idei care să te inspire să alegi tâmplăria, ferestrele și ușile potrivite pentru o perioadă îndelungată de funcționare și protecție garantată împotriva incendiilor.

Avantajele tâmplăriei ignifuge. Clădirile sau spațiile în care se poate monta 

În ceea ce privește tâmplăria ignifugă, vorbim despre o serie de materiale de o calitate ridicată, care pot rezista în cele mai dure condiții de exploatare.

Tâmplăria este un must-have pentru clădirile dotate cu spații mari și deschise unde un eventual incendiu și fumul degajat pot pătrunde cu ușurință.

De asemenea, sporirea securității la incendiu prin montarea tâmplăriei ignifuge este recomandată și în spații care găzduiesc grupuri mari de oameni precum cinematografele, spitalele și școlile.

Barrier România recomandă sporirea securității la incendiu prin montarea tâmplăriei din Aluminiu cu proprietăți ignifuge și garantează:

  • siguranța persoanelor aflate în clădire,
  • prevenirea răspândirii incendiului,
  • limitarea răspândirii focului,
  • facilitarea evacuării în siguranță a persoanelor.

Deși tâmplăria ignifugă se montează în mod asemănător cu tâmplăria convențională, tâmplăria rezistentă la foc produsă de Barrier doar pe profile din Aluminiu se remarcă prin faptul că are o rezistență mult mai mare împotriva acțiunii distructive a arderii. Sistemul utilizat împiedică pătrunderea focului și a fumului în alte spații; degajările de fum sunt chiar mai periculoase decât focul în starea sa incipientă.

Tâmplăria este proiectată și realizată astfel încȃt să ofere etanșeitate și izolare termică la foc pentru o durată de 60 minute sau chiar 90 de minute – timp suficient pentru părăsirea clădirii pe căile de evacuare în condiții de siguranță.

Structura acesteia se bazează pe profile metalice rezistente, dar și pe distanțiere termice care împiedică transferul rapid de căldură; acestea ajută la un nivel ridicat de izolare termică, fonică și de etanșeitate la apă și aer.

Pentru ca tu să te bucuri de toate beneficiile tâmplăriei rezistente la foc, specialiștii Barrier sunt alături de tine, de la ofertare și până la montaj.

Avantajele ferestrelor și ușilor ignifuge pentru siguranță demonstrată

O fereastră sau o ușă rezistentă la incendiu înseamnă caracteristici de top și performanțe inegalabile. Tâmplăria din aluminiu este soluția nemțească Barrier pentru rezultate menite să-ți ușureze activitatea zilnică.

Știai că aluminiul este

  • un material durabil?
  • ușor și are o treime din densitatea oțelului?
  • un material ecologic, ce poate fi reciclat de nenumărate ori, păstrându-și în același timp  caracteristicile, fără a se degrada?
  • al treilea cel mai întâlnit element din scoarța terestră?

Ferestrele din aluminiu ignifug pot împiedica un incendiu, atât din interior, cât și din exterior. 

Acestea sunt făcute din materiale tratate cu substanțe ignifuge. Spre exemplu, dacă focul izbucnește în afara clădirii de birouri, spațiile sunt protejate la interior. Iar dacă incendiul începe într-un birou din clădire, celelalte birouri vecine sunt protejate de tâmplărie.

Tâmplăria ignifugă poate fi construită cu dimensiuni variabile, în funcție de nevoi, iar în ceea ce privește montarea, primul pas este măsurarea golului pentru ferestre. De reținut că Barrier oferă atât suport pentru obținerea unei oferte personalizate, cât și pentru finalizarea lucrării.

Barrier 80, spre exemplu, este combinația perfectă între tâmplărie PVC de cea mai bună calitate, design modern și versatilitate în montaj. Datorită noii geometrii și noilor tehnologii constructive, ferestrele sunt echipate cu profile de sinteză SYNEGO.

Astfel, am reușit să obținem performanțe mai bune cu aceleași materiale: un al treilea nivel de etanșare, 7 camere în cadru, 6 camere în cercevea, garnitură mediană, impermeabilitatea la aer, izolare fonică, izolare termică, economie de energie și siguranță antiefracție. 

Ușile și ferestrele din PVC au reacție la foc, asigură o perioadă îndelungată de funcționare și protecție garantată împotriva incendiilor.

Cum știi că ai ales corect tâmplăria ignifugă pentru spații de lucru?

Soluțiile antiincendiu Barrier permit îmbinarea diferitelor structuri care mențin rezistența ignifugă și oferă securitate de top la costuri reduse, întocmai ca alternativele din oțel. Iar parametri precum etanșeitatea la foc, reducerea radiației și izolarea termică sunt testate și certificate cu succes.

Indiferent de proiectul sau spațiul pe care îl administrezi, alegerea ușilor și ferestrelor ignifuge reprezintă soluția de care ai nevoie. Toate materialele puse la dispoziție de Barrier sunt certificate și în conformitate cu standardele privind siguranța.

Alege tâmplăria din aluminiu ignifugă Barrier și vom fi alături de tine de la etapa de proiectare până la montaj. Contactează-ne acum.