Cum alegi sistemul culisant potrivit pentru ușile termopan de pe terasă

Cum alegi sistemul culisant potrivit pentru ușile termopan de pe terasă

 

Ai observat că aproape pentru orice plan de construcție a locuințele moderne cu deschideri ample există câte o terasă? Nu-i de mirare! Cei mai mulți dintre proprietari caută un spațiu confortabil, sigur și luminat, care să invite la relaxare.

Experții noștri recomandă întotdeauna sistemul culisant potrivit pentru ușile termopan de pe terasă, motivele fiind relativ ușor de intuit. Pe lângă avantajul iluminării naturale abundente și a faptului că transformă pereții în adevărate suprafețe vitrate, ușile culisante din PVC au o etanșeitate ridicată care contribuie la izolarea fonică și termică a terasei. În anotimpul cald, te ajută să ai o legătură directă cu exteriorul – sau cu priveliștea– , în vreme ce iarna se pot închide, încapsulând astfel terasa în confort termic.

Pe piața de profil există mai multe sisteme culisante. Cum știi că faci alegerea potrivită pentru spațiul de care dispui? Așadar, cum alegi sistemul culisant potrivit pentru ușile termopan de pe terasă?

În articolul de astăzi vom povesti despre cele mai bune uși culisante termopan pentru terasă și avantajele cu care vin ele.

Sistemul culisant PVC: diferența dintre ușile glisante și ușile culisante

Când vine vorba de sistemul culisant potrivit pentru terasa ta, este important să înțelegi diferențele dintre aceste tipuri de uși de tâmplărie PVC. Două dintre cele mai populare opțiuni sunt ușile glisante și ușile culisante.

1. Ușile glisante sunt cele care se montează pe ghidaje sau șine și se mișcă într-o direcție pe o suprafață plană. Acestea pot avea o configurație de deschidere pe orizontală sau verticală. 

Datorită designului lor, ușile glisante adaugă o notă de eleganță și modernitate oricărei construcții. Ele sunt ideale pentru locuințele care țin la economia spațiului, deoarece ușile glisante nu necesită spațiu pentru a se deschide în interior sau exterior.

2.Ușile culisante, pe de altă parte, au un sistem format dintr-o șină și două foi de ușă paralele. Se deschid prin mutarea ambelor, fie spre stânga, fie spre dreapta. Ele pot fi, de asemenea, cunoscute sub numele de „uși ascunse”, deoarece se ascund în perete atunci când sunt deschise. Acest tip de uși este folosit atât în exteriorul locuinței, cât și în interiorul locuințelor pentru a crea o separare discretă între două încăperi sau pentru a ascunde anumite spații, cum ar fi dulapurile sau bucătăriile.

Unde este recomandat să montezi aceste sisteme culisante?

Pentru a fi convins că elementele de compartimentare îți vor îndeplini toate nevoile, iată unde este recomandat să montezi ușile culisante pentru zonele de trecere:

 • balcon;
 • terasă;
 • open space.

În cazul ușilor glisante, pe de altă parte, recomandarea montării se rezumă la zone precum:

 • bucătărie;
 • baie;
 • dressing;

Diferența principală dintre ușile glisante și ușile culisante constă în modul în care acestea se deschid – pe orizontală sau pe verticală. Alegerea dintre cele două depinde de nevoile tale și de spațiul disponibil. 

De ce să alegi ușile termopan culisante pentru terasă?

Pentru zonele în care vrei să te bucuri de lumină naturală, ușile culisante sunt alegerea ideală. Însă, ușile glisante sunt mai potrivite pentru interior datorită modului în care ele permit accesul.

Pe lângă ușurința cu care pot fi manevrate, avantajul estetic și ușurința cu care pot fi integrate în orice design arhitectural de exterior, ușile culisante din tâmplărie PVC au anumite beneficii cheie ce pot adăuga valoare oricărui spațiu. 

Haide, să aflăm care sunt motivele pentru care sistemul culisant pentru terasă este o alegere potrivită.

Optimizarea spațiilor mici

În mare parte, alegând ușile culisante pentru terasă câștigi spațiul care înainte era destinat deschiderii ușilor batante și ai parte de deschideri în doi pași către zona de exterior.

După cum spuneam, ușile culisante se remarcă prin sistemul cu ridicare în plan paralel care permite montarea în planul peretelui exterior. Cu alte cuvinte, ușile culisante garantează deschiderea completă, transformând peretele într-o vastă suprafață vitrată.

Pentru a profita de avantajele sistemului de deschidere culisant în plan paralel, o recomandare poate fi sistemul de uși Barrier Roto Patio Alversa. Acestea economisesc cel mai bine orice spațiu. Cercevelele oscilante nu se deschid în interiorul încăperii, acest lucru fiind un real avantaj.

Ușile Barrier Roto Patio Alversa au capacitatea de a transforma un perete într-o suprafață vitrată, oferind un aspect deosebit.

Îmbinarea armonioasă a spațiului exterior cu cel interior

Sistemele culisante sunt soluția potrivită pentru a conecta spațiile interioare, precum sufrageria, cu spațiile exterioare, precum terasa locuinței tale.

De regulă, distanța  dintre cele două tipuri de spații îți poate oferi ideea de separare a celor două medii. Din fericire, sistemele culisante limitează această barieră, transformând astfel terasa într-o parte firească a locuinței.

Imaginează-ți diminețile în care razele soarelui se strecoară prin ușile terasei, aducând o notă de prospețime și vitalitate în interiorul casei tale. Această lumină naturală nu doar îmbunătățește estetica, ci și influențează pozitiv starea ta de spirit.

Protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile 

Când e vorba de principiu de funcționare și etanșeitate, putem vorbi de ușile termopan glisante care au același sistem de închidere ca la cabinele de duș. pentru că este important ca apa să nu curgă în afara cabinei, garniturile ușilor de duș garantează cea mai eficientă etanșeitate.

Trebuie spus montarea ușilor glisante pentru terasă îți garantează protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile sau chiar a intrușilor. În plus, sticla termoizolantă garantează protecție și facturi mai mici la energie.

Dacă însă golul de ușă este mai mare, este recomandat să optezi pentru uși culisante.

Asigurarea confortului termic și vizual 

De cele mai multe ori, vederea panoramică, confortul termic și pătrunderea luminii naturale sunt câteva din aspectele care îți garantează că ai făcut o alegere bună când ai inclus terasa în planul de construcție a casei.

Din fericire, ușile culisante pentru terasă cu sticlă termoizolantă îți oferă o transmisie luminoasă care variază între 58% și 73%. Acestea au 3 straturi de material:

  • Barrier Sun Control, pentru confort vizual și factor solar.
  • Sticlă mediană, creată drept scut termic între interior și exterior.
 • Sticla interioară LowE, cu o capacitate mare de izolare sporită și aspect simplu.

Întreținere și curățare eficientă a ușilor culisante termopan pentru terase

De obicei, spațiile vitrate ale elementelor de compartimentare din tâmplărie PVC au nevoie doar de o simplă pulverizare cu apă și curățare cu ajutorul unui burete neabraziv.

Iată materialele de care ai nevoie ca să cureți eficient termopanele:

 • Soluție de curățare blândă (apă caldă și săpun de vase sau soluție specială pentru sticlă).
 • Apă călduță.
 • Lavetă moale sau burete non-abraziv.
 • Șervețele de hârtie sau ziar.
 • Cârpă uscată și curată.

Dacă situația chiar o cere, poți pulveriza soluții degresante, iar mai apoi să cureți sticla. E important însă să o ștergi pe ambele părți ale ferestrei.

În ceea ce privește întreținerea elementelor de feronerie pentru uși glisante, poți lubrifia balamalele și închizătorile pentru a te asigura că funcționează bine.

Odată ce te-ai decis care este sistemul culisant potrivit pentru ușile termopan de pe terasă, apelează la serviciile de tâmplărie PVC și la sfaturile profesioniste pe care experții Barrier ți le pun la dispoziție.

Terasa visurilor tale poate fi doar la un click distanță.