Rulouri exterioare pentru balcoane: soluția ideală pentru confort la interior

Rulourile exterioare pentru balcon: cum aduc confort în casă

Imaginează-ți că e vară și ai ajuns acasă după o zi lungă la birou. Ce ar putea fi mai relaxant decât o cameră bine umbrită, răcoroasă, în care să te odihnești? Dacă deja te vezi în acest scenariu, mai ai nevoie de o singură piesă de decor: rulourile exterioare pentru balcon.

În cazul în care te-ai gândit deja să montezi rulouri exterioare din aluminiu pentru restul ferestrelor, ia în considerare și balconul. Ai nevoie de un astfel de sistem și în acest loc pentru o eficiență maximă în umbrire și siguranță.

Sporește și tu confortul locuinței tale cu rulourile pentru balcon. Ele nu diferă prea mult de cele obișnuite, dar completează accesoriile pentru tâmplărie pentru o casă modernă.

Avantajele rulourilor exterioare

Beneficiile pe care le aduc rulourile exterioare sunt numeroase și am mai discutat despre ele într-un articol anterior. Ele sunt valabile și în cazul celor montate la ferestrele de la balcon. Iată, deci cele 7  avantaje de care să profiți:

 1. Sunt rezistente în timp;
 2. Protejează interiorul locuinței de căldura provocată de soarele puternic din timpul verii;
 3. Sunt foarte versatile, deci sunt potrivite pentru orice tip de tâmplărie;
 4. Țin departe privirile indiscrete ale curioșilor, asigurând intimitatea ta și a familiei tale;
 5. Sporesc izolarea fonică și termică;
 6. Îți protejează tâmplăria PVC și ferestrele de termopan;
 7. Întreținerea rulourilor exterioare este simplă și la îndemâna oricui.

Deci, ce mai stai pe gânduri? Aruncă o privire peste produsele Barrier și vezi ce se potrivește mai bine cu nevoile tale.

Cum montezi rulouri exterioare pentru balcon

Dacă ai luat decizia să montezi și tu rulouri exterioare pentru balconul tău, stai fără griji. Montarea este facilă și rapidă. Astfel că, în doar câteva ore, totul este gata, iar tu te poți relaxa în locuința ta la umbră și răcoare.

Poți face acest lucru în două moduri:

 • singur;
 • apelând la serviciile unei firme specializate.

Pentru a fi sigur că totul decurge corect, iar montarea este realizată în mod profesional, îți recomandăm a doua variantă. Serviciile Barrier sunt mereu aici pentru tine. De regulă, ferestrele de la balcon au dimensiuni mai mari decât restul geamurilor din locuința ta, așa că este nevoie de o atenție suplimentară.

Rulourile dispun de o ramă cadru, care  se montează în jurul tâmplăriei tale. În partea superioară se găsește cutia, iar pe una dintre laturi trebuie să fie sistemul de acționare. El poate fi de 3 feluri:

 1. Cu panglică;
 2. Cu manivelă;
 3. Cu acționare electrică, din telecomandă.

Automatizarea rulourilor este o variantă extrem de utilă și la mare căutare. În timp ce tu stai pe canapea și urmărești serialul preferat, poți programa rulourile exterioare ale balconului să coboare. Acum te poți bucura din plin de contrastul de culori și de confortul termic.

Umbrire și confort la nivel maxim

Balconul este o importantă sursă de lumină pentru locuința ta. Fie că este închis, cu tâmplărie PVC, sau deschis, ca o terasă, merită să investești în rulouri exterioare care să-l protejeze. Iată care este rolul acestor sisteme de umbrire pentru balcon!

Umbrirea balconului și a camerelor alăturate – indiferent de intervalul orar în care lumina soarelui pătrunde din plin în casa ta, rulourile din aluminiu protejează încăperile de razele puternice. În special în timpul verii, lumina prea puternică duce la disconfort vizual. 

Confort din toate punctele de vedere – aceste accesorii pentru balcon te protejează împotriva insectelor și împiedică pătrunderea precipitațiilor pe terasa ta sau murdărirea ferestrelor. De asemenea, mai ales dacă balconul este la parter, rulourile joacă un rol important antiefracție. În plus, confortul termic este asigurat în orice anotimp.

Echipa Barrier îți este alături în orice proiect pentru uși și ferestre. Îți oferim consultanță în alegerea rulourilor potrivite pentru o locuință bine pusă la punct.

Vino să ne cunoaștem, în pagina de Contact. Abia așteptăm să discutăm împreună despre tâmplăria ta!