Accesorii pentru ferestre sau ce să alegi înainte de montare

Accesorii pentru ferestre sau ce să alegi înainte de montare

Casa este locul care te protejează de orice fel de probleme. Iar atunci când alegi să construiești o locuință, ai nevoie de produse de înaltă calitate care să-ți satisfacă nevoile. Cu siguranță alegi piese de mobilier care să-ți placă sau decorațiuni care să încânte privirile. Totuși, cum alegi corect ferestrele pentru locuință și ce accesorii să le aplici?

S-a întâmplat de mai multe ori să fie mult prea lumină în dormitor? Sau ai lăsat geamul deschis și insectele zburătoare au pătruns în casă? Atunci trebuie să te gândești cum poți controla aceste aspecte.

În articolul de astăzi vom vorbi despre accesorii pentru ferestrele de termopan și cum să alegi corect produsul de care ai nevoie.

Ce fel de accesorii poți monta la ferestrele de termopan

Tâmplăria de PVC vine cu o mulțime de avantaje la montare, precum:

 • izolare fonică de înaltă calitate;
 • rezistență la efracție;
 • izolare termică;
 • rezistență la șocuri;
 • protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile;

În plus, poți aplica mai multe tipuri de accesorii astfel încât viața de zi cu zi să fie mai plăcută și mai relaxată. De exemplu, dacă vrei să aerisești în bucătărie după ce ai gătit, însă nu vrei ca insectele să se așeze în proximitatea mâncării, ai nevoie de plase de insecte pentru ferestre de termopan.

Ele sunt ușor de montat și țin la distanță de interiorul casei toate insectele. Te întrebi cum? Ei bine, plasele sunt realizate dintr-un cadru confecționat dintr-un plastic ușor care cuprinde o plasă țesută des. Astfel, nici insectele de dimensiuni mici nu pot pătrunde în locuință, iar tu aerisești fără griji.

Montarea lor se realizează cu ușurință și se poate face în orice moment, chiar dacă termopanele au fost aplicate în urmă cu mai mult timp.

De ce să alegi rulouri exterioare pentru ferestre PVC

Dacă vrei să controlezi cantitatea de lumină care pătrunde în locuința ta ori vrei să te protejezi de intruși sau priviri indiscrete, poți alege să montezi rulouri exterioare pentru ferestre PVC.

Nu trebuie să îți faci griji dacă nu te-ai gândit la acest aspect atunci când ai montat ferestrele. Rulourile exterioare pot fi aplicate în orice moment, iar avantajul este că nu trebuie să intervii în construcția locuinței. Practic, nu este cazul să spargi pereți sau să modifici structura lor.

Și pentru că vorbeam de avantaje, iată care sunt motivele pentru care să montezi rulouri exterioare pentru ferestre din tâmplărie PVC:

 • rulourile conservă căldura și te bucuri de facturi mai mici la energie;
 • izolarea fonică este sporită atât de la interior către exterior, cât și invers;
 • beneficiezi de intimitate în orice moment al zilei;
 • poți controla cantitatea de lumină și căldură provenită de afară;
 • îți protejezi ferestrele de efracție sau vreme nefavorabilă;
 • rulourile oferă un design elegant, în ton cu locuința ta.

Există 3 tipuri de rulouri exterioare pe care le poți monta, iar alegerea se bazează pe nevoile tale, dar și de spațiul de care dispui. De exemplu, pentru construcțiile noi, se pot monta rulouri incastrate sau rulouri suprapuse. Ele sunt luate în calcul în momentul aplicării ferestrelor astfel încât spațiul să fie ideal pentru aplicarea sistemelor de umbrire.

În cazul construcțiilor mai vechi, unde spațiul nu permite, sunt montate rulouri aplicate. Practic, ele sunt puse pe suprafața exterioară a casei. Cel mai adesea, rulourile aplicate sunt alese în cazul apartamentelor.

Accesorii pentru feroneria ferestrelor din tâmplărie PVC

Atunci când vrei să pleci în vacanță, îți iei măsuri de precauție în ceea ce privește locuința ta. Dacă nu ai montate rulouri exterioare sau nu vrei să fie vizibil că nu este nimeni acasă pentru mai multe zile, alegerea elementelor de feronerie antiefracție te poate ajuta.

De exemplu, poți alege mânere pentru ferestre cu încuietoare sau sisteme noi de blocare a geamului. Astfel, te bucuri de un concediu liniștit, știind că locuința ta este în siguranță.

Pentru mai multe detalii și oferte de ferestre din tâmplărie PVC sau rulouri exterioare, poți contacta consultanța Barrier. Specialiștii îți stau la dispoziție.

Pe curând!