Ce ferestre să alegi pentru case pe structură metalică
Îți dorești să ai un spațiu potrivit și primitor pentru tine și familia ta. Să aveți parte de tot confortul și să vă bucurați de liniștea și căldura de acasă. Iar dacă vrei ca cei mici să se bucure de ninsoare, atât din interiorul locuinței, cât și de-afară, probabil că te gândești deja la o casă și la ce ferestre să alegi în cazul în care are o structură metalică.
Construirea unei case poate fi costisitoare și poate dura mult timp. Ai nevoie de planuri arhitecturale și mult timp la dispoziție pentru a te bucura de construcția finalizată. Dacă vrei să te muți cu familia ta într-o casă nouă într-un timp scurt, construcțiile cu structură metalică sunt alegerea ideală.
Descoperă în articolul de astăzi care sunt avantajele și dezavantajele casei pe structură metalică și ce fel de ferestre să alegi pentru eficiență energetică sporită.
Ce este o casă cu structură metalică: avantaje și dezavantaje
Așa cum îi spune și denumirea, o casă cu structură metalică este o construcție al cărei cadru este realizat din materiale metalice. Spre deosebire de casele convenționale care au ziduri făcute din cărămizi, locuințele cu structură metalică sunt ridicate prin asamblarea unui cadru. De regulă, acest cadrul este confecționat din oțel rezistent și testat.
Casele convenționale sunt construite prin ridicarea uniformă a zidurilor, pe fiecare etaj. Totuși, casele cu structură metalică sunt inițial ridicate prin asamblarea completă a cadrului. Iar ulterior, spațiul dintre părțile metalice este umplut cu materiale.
Tot mai apreciate și mai căutate, casele cu structură metalică au multe avantaje, printre care:
- Rezistență. Casele de acest gen sunt rezistente la multe intemperii precum incendii sau cutremure, datorită cadrului ignifug și a structurii bine construite. În plus, cadrul metalic nu ruginește, nu se deformează, nu se dilată și nu dezvoltă ciuperci sau mucegai.
- Sustenabilitate. În cazul unei demolări, cadrul metalic poate fi în întregime reciclat și refolosit, spre deosebire de casele din cărămidă.
- Posibilitate de restructurare. Este mult mai ușor să adaugi încăperi adiționale caselor cu structură metalică, întrucât structura este modulară și suportă modificări mult mai ușor.
- Timp redus de construire. Înainte de ridicare, sunt fabricate elementele și testate pentru a fi sigure. După ce sunt verificate, piesele sunt asamblate în structura din planul arhitectural.
În ceea ce privește dezavantajele, putem vorbi despre eficiența energetică scăzută în cazul în care nu sunt luate măsuri speciale. Cu alte cuvinte, oțelul reduce cu mult proprietățile izolante ale pereților.
În consecință, ai putea avea pierderi de căldură la casă pe timpul iernii. Iar pe timpul verii, structura metalică ar putea crea efect de seră în interiorul locuinței.
Ferestre potrivite pentru case pe structură metalică
Ca să te bucuri de toate punctele forte ale casei pe structură metalică, ai nevoie de siguranță în ceea ce privește etanșeitatea. Așadar, ca să știi că ai parte de izolație fonică și termică, dar și pentru reducerea costurilor la energie, poți începe prin a verifica ferestrele.
De exemplu, dacă vrei să te asiguri că pierderile de căldură nu sunt cauzate ferestrelor de calitate slabă, asigură-te că alegi tipuri de geamuri cu coeficient potrivit de transfer termic. De exemplu, Barrier 100 îți garantează profile de calitate și o structură de geam în 3 foi de sticlă. În plus, inserția de gaz inert asigură o barieră potrivită între diferențele de temperatură.
Nu trebuie să îți faci griji nici în legătură cu zgomotele, întrucât acestea sunt reduse cu până la 33%.
În ceea ce privește mărimea ferestrelor, este mai potrivit să alegi ferestre de dimensiuni normale, cu profil PVC. Deoarece cadrul metalic se instalează primul, există riscul ca structura să nu aibă stabilitate dacă golul pentru ferestre este mult prea mare. Așadar, nu este recomandat să alegi uși culisante pentru case pe structură metalică.
Cele mai bune variante, dar și cele mai sigure sunt profilele PVC sau tâmplăria din aluminiu pentru ferestre.
De asemenea, este important să te asiguri că nu ai pierderi de căldură prin pardoseală, în zona mansardei sau prin pereți. Pentru acestea, este recomandată utilizarea vatei minerale care izolează cât mai bine structurile.
Contactează cu încredere specialiștii Barrier pentru o ofertă personalizată de ferestre pentru case pe structură metalică.