Uși glisante sau uși acordeon: alegerea potrivită pentru bucătărie

Uși glisante sau uși acordeon: alegerea potrivită pentru bucătărie

Fiecare încăpere a locuinței tale este o zonă de relaxare, indiferent că vorbim despre dormitor, living sau chiar bucătărie. Iar pentru ca liniștea să fie mereu prezentă, ai nevoie de cea mai bună ușă pentru bucătăria ta. 

Pe care să o alegi: ușa glisantă sau ușa acordeon?

Bineînțeles, este important ca modelul să se potrivească cu aspectul modern al casei tale, însă funcționalitatea nu trebuie neglijată. Așadar, cum îți dai seama ce să alegi pentru a te bucura de liniște și intimitate în locuință?

Noi îți venim în ajutor și îți arătăm tot ce trebuie să știi despre ușile glisante și ușile acordeon, astfel încât tu să poți face alegerea ideală pentru bucătăria ta.

Alegerea ușii pentru bucătărie

Fiecare încăpere din casa ta are o întrebuințare bine stabilită. Și de aceea, mobila, decorațiunile, tencuiala și mai ales, elementele de compartimentare trebuie alese în conformitate. De exemplu, ușile de interior pentru dormitor sau chiar baie au adesea modele simple pentru a oferi intimitate.

Așadar, pentru a alege corect ușa de bucătărie, trebuie să stabilești cu exactitate ce vrei să-ți ofere compartimentarea. Cu alte cuvinte, poți alege să transformi un open space în două încăperi separate cu ajutorul ușilor glisante.

Sau te poți bucura de iluminare naturală din abundență și deschidere direct către terasă cu ajutorul ușilor armonice. Iar dacă pregătești o cină specială și vrei să gătești departe de ochii celor din casă pentru a-i surprinde, ușile din aluminiu sau ușile din tâmplărie PVC sunt alegerea potrivită. 

Și dacă te gândești totuși la spații vitrate pentru ușa bucătăriei, de ce să nu alegi uși de termopan cu sticlă termoizolantă?

Dacă te-ai hotărât asupra a ceea ce ți-ai dori, rămâne doar să vezi dacă se poate realiza montarea ușii potrivite sau dacă spațiul de care dispui este suficient. Pentru asta, poți oricând să soliciți consultanței Barrier oferte pentru planul locuinței tale.

Avantajele ușilor glisante pentru bucătărie

Pentru că au un sistem special pentru închidere și deschidere, dar și un spațiu vitrat vast, ușile glisante prezintă o listă de avantaje de care te bucuri imediat după montare. Hai să vedem care sunt acestea:

 1. Sunt ideale atunci când încăperea nu dispune de suficient spațiu pentru uși batante, întrucât deschiderea se face pe lângă perete sau chiar în perete.
 2. Permit trecerea luminii naturale din abundență, iar tu economisești banii cheltuiți pe factura la energie.
 3. Au sisteme speciale care nu permit prinderea mâinilor sau a degetelor, așadar cei mici nu vor fi în pericol de accidentare.
 4. Asigură o izolare fonică și termică de calitate datorită gradului de etanșeitate ridicat.
 5. Le poți monta atât pe pereți interiori pentru a delimita două încăperi, cât și la exterior pentru a face trecerea către balcon sau terasă.
 6. Asigură protecție împotriva efracției datorită feroneriei de înaltă calitate și a sticlei rezistente.
 7. Design-ul elegant oferă un aspect modern locuinței tale.
 8. Te bucuri pe deplin de peisajul natural prin spațiul vitrat, dacă locuința este orientată către o priveliște plăcută.
 9. Aerisești rapid încăperea în care sunt montate ușile culisante.
 10. Au o durată de viață  și o rezistență mai mare la deteriorări decât ușile batante.

Merită să alegi uși acordeon pentru bucătăria ta?

După denumire, ușile acordeon au o formă specială ce permite deschiderea în lateral și plierea lamelelor. Astfel, poți câștiga spațiu atunci când încăperea nu dispune de prea mult loc. Totuși, sunt ușile acordeon alegerea potrivită pentru bucătărie?

Cel mai adesea, ele sunt realizate din material plastic sau chiar din lemn. Și lista avantajelor și dezavantajelor este dată de cele două opțiuni. Așadar, cu ușile acordeon din plastic ai următoarele avantaje:

 • ușurință în utilizare datorită greutății reduse;
 • costuri reduse pentru achiziție și montare;
 • ușurință în întreținere;

Însă putem vorbi și despre o serie de dezavantaje precum:

 • lipsa izolării fonice și termice;
 • aspect inestetic care se poate demoda rapid.

În ceea ce privește ușile acordeon de lemn, avantajele sunt redate tot de costurile reduse în comparație cu ușile batante, de exemplu. Și chiar dacă aspectul poate fi plăcut la ușile acordeon de lemn, termoizolarea și fonoizolarea sunt reduse.

Așadar, ia în considerare toate nevoile pe care ușa de bucătărie trebuie să le îndeplinească și alege modelul potrivit dintre ușile glisante sau ușile acordeon. 

Îți dorim succes și spor în tot ce faci!