Pași pentru mentenanța ușilor de garaj automate

Pași pentru mentenanța ușilor de garaj automate

Petreci foarte mult în locuința ta și de aceea ai nevoie ca ea să îți asigure un confort sporit. Și pentru că și garajul este parte din casa ta, este important ca el să protejeze toate bunurile pe care le depozitezi. De aceea, ai nevoie de o ușă de garaj cu o durată de viață mare. Ei bine, pentru longevitatea sistemelor este important să te ocupi chiar tu de mentenanța ușilor de garaj automate.

Produsele de calitate pe care le alegi în construcția casei tale îți asigură protecție îndelungată. Însă nu strică să te ocupi periodic de întreținerea elementelor de compartimentare ale casei, de la ferestre și până la uși de garaj rezidențiale. Iar dacă nu știi de unde să începi îngrijirea lor, articolul de astăzi te va ghida prin toți pașii pe care să-i parcurgi pentru procesul de mententanță a porților pentru garaj automate.

Ghid pentru întreținerea corectă a ușilor de garaj

Porțile de garaj automate au o mulțime de avantaje de care poți să te bucuri zi de zi. Ai siguranța că ușa garajului se închide atunci când pleci cu mașina la serviciu sau câștigi timp când te întorci de la muncă. Pentru că ușa de garaj automată îți ușurează considerabil viața, sigur vrei să te bucuri de tot ceea ce îți poate oferi. Iată cum poți să întreții cât mai corect ușa de garaj.

Indiferent că vorbim despre porți de garaj tip rulou, uși de garaj secționale sau porți batante, ele au nevoie de același tip de grijă. Pentru că ușa de garaj te protejează împotriva multor factori, trebuie să te asiguri că o îngrijești potrivit. De exemplu, dacă ușa de garaj este colorată, poți aplica un tratament termic potrivit pentru ca vopseaua să nu fie decolorată de către razele soarelui. 

Poți, de asemenea, să folosești soluții de curățare atunci când vremea de afară este capricioasă și a lăsat urme de murdărie pe suprafața porții de garaj. Este recomandat să alegi soluții care nu atacă vopseaua sau materialul din care este realizată ușa de garaj. În plus, îndepărtarea murdăriei o poți face cu un material moale și care absoarbe apa.

Mecanismele prin care ușa este acționată necesită și ele atenție. Așadar, nu uita să lubrifiezi feroneria ușii de garaj astfel încât ea să nu ruginească sau să se deterioreze.

Ce să faci pentru mentenanța sistemului automat al ușilor de garaj

Ușile de garaj automate sunt acționate printr-un sistem mecanic de tipul unui motor. Automatizarea ușilor de garaj se poate face pentru orice tip de poartă. De regulă, sistemul de automatizare a porții se găsește deasupra deschiderii de garaj.

Sistemul motorizat este protejat de interiorul spațiului, astfel încât vremea nefavorabilă, hoții sau copii care se joacă afară cu mingea nu pot deteriora angrenajul. Totuși, acesta necesită atenție și grijă pentru a funcționa corespunzător cât mai mult timp.

Este recomandat să îndepărtezi periodic praful de pe motorul de acționare și să te asiguri că mecanismul funcționează. În cazul în care poarta de garaj nu este deschisă frecvent, feroneria și piesele din interiorul motorului ar putea cauza deschiderea îngreunată. Așadar, îți recomandăm să utilizezi sistemul automat al porții de garaj de câteva ori pe săptămână pentru asigurarea funcționării optime. În plus, aerisirea în garaj este importantă deoarece umezeala poate cauza depuneri de rugină pe piesele metalice și astfel, deteriorarea porții.

Poți lubrifia piesele metalice ale sistemului cu un ulei special pentru tipul de piese de care dispune sistemul. Dacă nu ești sigur de produsele de îngrijire pe care să le folosești, poți apela oricând la consultanța Barrier pentru sfaturi cu privire la porțile de garaj automate.

Accesorii și sisteme pentru uși de garaj automate

Acționarea ușilor de garaj automate este un aspect care nu îți mai dă bătăi de cap atunci când afară plouă torențial sau când ești grăbit să ajungi la serviciu. Poți acționa poarta de garaj dintr-o manetă aplicată în interiorul garajului sau chiar dintr-un buton. Iar dacă ești pe drum spre casă, poți deschide ușa automată a garajului din aplicație, prin integrarea ușilor în sistemul smarthome.

În plus, automatizarea vine cu avantajul unor senzori aplicați astfel încât închiderea sau deschiderea porților este oprită atunci când senzorii detectează obstacole. Dacă bicicleta micuțului tău este în cale, poarta de garaj o va proteja. Și ai aceeași garanție și în ceea ce privește siguranța ta și a familiei.

Dacă ai nevoie de reparații pentru uși de garaj, de sisteme de motorizare pentru porțile existente sau dacă vrei un proiect nou conceput special pentru spațiul tău de depozitare, nu ezita și contactează-ne.