Cele mai des întâlnite probleme ale tâmplăriei PVC

Cele mai des întâlnite probleme ale tâmplăriei PVC

Tocmai ai finalizat locuința visurilor tale? Probabil că deja ai ales tâmplăria PVC pentru uși și ferestre, aceasta fiind una dintre cele mai populare opțiuni de înlocuire a tâmplăriei clasice din lemn. Te bucuri de o mulțime de avantaje precum durabilitatea, rezistența la intemperii, izolația termică și fonică, dar și ușurință în întreținere. 

Cu toate acestea, la fel ca orice alt material de construcții, tâmplăria PVC poate întâmpina probleme în timp, din cauza unui număr mare de factori. 

În acest articol, vom explora cele mai des întâlnite probleme ale tâmplăriei PVC și îți  vom oferi sfaturi utile pentru prevenirea și remedierea lor.

Problemele tâmplăriei PVC și din ce cauză apar

Oricât de multă grijă putem avea în ceea ce privește tâmplăria PVC, există situații în care ea se poate deteriora. Pentru ca locuința ta să fie ferită de probleme, ai nevoie de sisteme de tâmplărie complexe. Ceea ce înseamnă că există mai multe dificultăți care pot apărea.

#1 Deformarea sau îngălbenirea ramelor PVC

De regulă, tâmplăria PVC se îngălbenește sub acțiunea razelor UV. În cazul în care tâmplăria nu este tratată corespunzător, ramele albe își modifică culoarea și textura. Dacă PVC-ul se îngălbenește pe interior, acest lucru se poate datora, spre exemplu, fumatului în încăpere sau întreținerii necorespunzătoare a acestora.

De asemenea, curățarea tâmplăriei cu ajutorul produselor chimice poate duce la deteriorarea tâmplăriei. 

În ceea ce privește deformarea, ea poate avea loc atunci când montajul tâmplăriei s-a făcut necorespunzător. Concret, tâmplăria se poate deforma în cazul în care se lovește de piese de mobilă sau chiar de perete.

#2 Etanșeitatea scăzută

La tâmplăria PVC, gradul de etanșeitate este redat de calitatea garniturilor. Atunci când ele sunt într-o stare foarte bună, izolarea fonică și termică a tâmplăriei se află la un nivel ridicat.

Întreținerea necorespunzătoare a garniturilor poate cauza rupturi care duc în timp la pierderea caracteristicilor de izolare.

#3 Probleme la nivelul feroneriei

Atunci când elementele de feronerie nu sunt îngrijite, rugina se poate instala foarte ușor. De exemplu, dacă balamalele nu sunt lubrifiate constant, ele pot oxida, împiedicând deschiderea geamului sau a ușii.

Totodată, și utilizarea incorectă a tâmplăriei poate afecta feroneria. Mai concret, dacă ușile și ferestrele sunt închise brusc sau forțat, elementele metalice pot ceda.

Prevenirea sau remedierea problemelor la tâmplăria PVC?

De cele mai multe ori, prevenirea unei probleme te poate păzi de muncă și cheltuieli în plus. Iată ce poți face ca tâmplăria să reziste:

  1. Asigură-te că nu folosești produse chimice pentru curățarea și întreținerea tâmplăriei PVC. 
  2. Asigură-te că nu se fumează în casă pentru ca tâmplăria să nu se îngălbenească.
  3. La montaj, verifică direcția de deschidere a ușilor și ferestrelor, pentru a nu fi obstacole în cale.
  4. Întreține corect garniturile tâmplăriei și verifică-le pentru a nu fi deteriorate.
  5. Lubrifiază constant elementele de feronerie pentru întreținerea corectă a tâmplăriei.
  6. Asigură-te că elementele de compartimentare sunt închise și deschise cu grijă.

În ceea ce privește remedierea problemelor pe care le întâmpini la tâmplăria PVC, este recomandat să ceri ajutorul unui specialist. Înlocuirea elementelor componente trebuie să fie realizată corect și cu piese de schimb potrivite.

De exemplu, înlocuirea balamalelor sau montarea unei noi garnituri trebuie să aibă în vedere tipul de tâmplărie pe care o ai. În caz contrar, ar putea apărea mai multe probleme ce ar fi remediate mult mai greu.

Cea mai bună metodă pentru a te asigura că tâmplăria PVC rezistă mulți ani este să alegi un furnizor de calitate. Cu siguranță, trebuie să iei în calcul și bugetul pe care îl aloci. De aceea, la Barrier avem grijă să îți oferim produse calitative pentru spațiul tău, în conformitate cu nevoile tale.

Contactează specialiștii Barrier pentru o ofertă personalizată de tâmplărie PVC.