Cum alegi culorile potrivite pentru geamul termopan?

Cum alegi culorile potrivite pentru geamul termopan?

Ai căutat  << culoare geam termopan >> pe Google? Ai ajuns unde trebuie!

Ferestrele termopan au devenit un punct de referință în domeniul tâmplăriei, fiind opțiunea preferată pentru eficientizarea termică a locuințelor multor persoane.

Indiferent că vorbim despre case sau apartamente, designul rămâne una dintre cele mai importante aspecte pe care oamenii le iau în considerare înainte de a-și achiziționa ferestre din PVC.

Alegerea culorilor potrivite pentru ferestrele termopan poate reprezenta o provocare, având în vedere că acestea contribuie în mod semnificativ la conturarea atmosferei ideale.

Astăzi îți vom oferi câteva recomandări care te pot ajuta să faci alegeri potrivite.

Culoare geam termopan: îmbină armonios elementele cromatice

Acum 10 ani, opțiunile pentru culorile profilelor la ferestrele cu geam termopan erau limitate, dar producătorii de tâmplărie PVC precum Barrier, au revoluționat piața, oferind o gamă variată de culori.

Această schimbare a fost binevenită, având în vedere impactul pe care elementele cromatice îl au asupra percepției noastre despre mediul înconjurător.

Când ne referim la îmbinarea cromatică armonioasă, avem în vedere atât uniformitatea aspectului, cât și selecția adecvată a nuanțelor. De exemplu, culorile deschise conferă lumină și o atmosferă aerisită, fiind ideale pentru încăperi mai mici. În schimb, culorile închise adaugă un plus de eleganță și se potrivesc perfect încăperilor spațioase. 

Aspectul estetic al culorilor este de asemenea influențat de orientarea ferestrelor, unde culorile închise pot absorbi mai eficient căldura solară.

Ține cont de dimensiunea ferestrelor din PVC

Dimensiunea ferestrelor influențează modul în care culorile sunt percepute. 

Cum spuneam, pentru ferestre mari, culorile deschise pot crea senzația de spațiu, în timp ce tonurile închise adaugă intimitate în camerele mai mici.

Fie că ai ferestre de dimensiuni mici, medii sau ai geamuri de dimensiuni mari cum sunt cele pentru balcon sau terasă, nu trebuie să-ți faci griji. 

În catalogul nostru găsești paleta cromatică RAL, un sistem standard de reproducere a culorilor. Ceea ce înseamnă nu numai că te poți orienta către orice culoare, dar te poți bucura de aplicarea foliei indiferent de dimensiunile geamurilor tale. Este totuși recomandat ca procedura de înfoliere să se realizeze înainte de montarea în golul măsurat pentru fereastră

Beneficiile termopanului colorat

Serviciul de înfoliere termopane nu oferă doar modificarea culorii ramei de fereastră. 

Aplicarea acestor folii oferă mai multe avantaje, printre care: protejarea ușilor și ferestrelor din PVC de factori externi precum condiții meteo neprielnice, design modern al tâmplăriei și implicit, a locuinței, ușurința în întreținere și curățare și o gamă variată de culori și texturi.

RAL îți oferă avantajul de a avea toate ușile, ferestrele locuinței în aceeași culoare. Culorile se pot aplica pe orice fel de element de compartimentare, inclusiv pe uși, în funcție de structura din care acestea sunt fabricate. Trebuie spus că, față de tâmplăria PVC, aplicarea culorilor pentru ferestrele și ușile din aluminiu se face prin vopsirea părților exterioare ale lor.

Pentru a beneficia de toate avantajele pe care le-am menționat legate de subiectul << culoare geam termopan >> , alegerea unui producător de tâmplărie PVC de încredere, precum Barrier, reprezintă cel mai important aspect.

Mult succes în desfășurarea proiectului tău!