Înfoliere PVC sau placare cu aluminiu: ce alegi în funcție de nevoi

Înfoliere PVC sau placare cu aluminiu: ce alegi în funcție de nevoi

Atunci când te gândești să renovezi locuința, probabil că ai în minte un nou stil sau toate îmbunătățirile pe care le vei aduce casei. Fie că e vorba de mobilă nouă, tencuială proaspătă sau sisteme inteligente de închidere, tot ceea ce aduci nou în casă trebuie să îndeplinească așteptările și nevoile tale.

Iar când vine vorba de reducerea costurilor la energie, primul pas pe care poți să-l faci este să verifici ușile și ferestrele de termopan. Pentru a fi sigur că nu ai pierderi de căldură, ușile și ferestrele trebuie să fie etanșe și în stare foarte bună.

Despre înfolierea PVC sau placarea cu aluminiu vom detalia în cele ce urmează.

Avantajele înfolierii pentru tâmplăria PVC

Dacă ai ales varianta ușilor și ferestrelor de termopan atunci când te-ai întrebat ce să montezi între tâmplărie PVC sau aluminiu, atunci te poți gândi și la servicii de înfoliere PVC. Te vei bucura de o paletă largă de culori pentru tâmplăria ferestrelor și de multe alte avantaje.

  1. Protecție. Înfolierea tâmplăriei îți permite să protejezi ramele ferestrei de factori externi precum ploaie, raze UV sau chiar încercări de efracție. Folia aplicată pe suprafața ramei are rol de strat protector pentru tâmplărie.
  2. Design. Ferestrele și ușile înfoliate oferă un design aparte casei tale. În plus, poți alege dintr-o gamă variată de nuanțe și texturi pentru tâmplărie. De exemplu, poți alege diferite culori pentru termopan sau chiar textură de lemn de diferite nuanțe.
  3. Întreținere. Folia de pe termopane se curăță ușor de murdărie și nu necesită utilizarea soluțiilor chimice agresive. Poți folosi un burete non-abraziv sau un material moale.
  4. Estetică. Înfolierea tâmplăriei PVC ajută la ascunderea urmelor inestetice apărute pe rame și cercevea. De exemplu, poți masca termopanele îngălbenite cu ajutorul înfolierii.

De ce să alegi placarea cu aluminiu pentru ferestre și uși PVC

Bugetul pe care îl aloci modificărilor aduse casei este întotdeauna un criteriu de luat în considerare. Așadar, dacă ai ales tâmplăria PVC în defavoarea celei din aluminiu, trebuie să știi că poți avea aceleași beneficii prin placarea cu aluminiu a tâmplăriei.

Poți să te bucuri de peisajul de toamnă fără a-ți face griji că frigul ar pătrunde prin ușile sau ferestrele placate cu aluminiu. În plus, poți pleca liniștit în vacanță fără să te gândești la hoții care ar putea încerca rezistența zonelor de intrare în casă.

Iată mai detaliat, care sunt avantajele placării cu aluminiu a tâmplăriei PVC:

  1. Rezistență sporită. Datorită aluminiului aplicat pe ramă, fereastra de termopan devine mai rezistentă la efracție și factori meteorologici nefavorabili. De exemplu, placarea cu aluminiu asigură rezistență ideală la ploi torențiale și chiar îngheț.
  2. Paletă de culori. Există o gamă largă de nuanțe ce pot fi aplicate prin placarea cu aluminiu. De regulă, culorile sunt metalice, cu aspect strălucitor.
  3. Întreținere și curățare. Ușurința cu care ușile și ferestrele placate cu aluminiu sunt curățate reprezintă un real avantaj. Nu ai nevoie de soluții speciale sau produse de curățenie costisitoare.
  4. Design unic. Ferestrele placate cu aluminiu au un aspect modern și elegant.
  5. Etanșeitate ridicată. După procedura de placare cu aluminiu, ușile și ferestrele prezintă un grad mult mai ridicat de izolare fonică și termică.
  6. Costuri. Spre deosebire de tâmplăria de aluminiu, placarea tâmplăriei PVC are costuri mult mai scăzute. Totodată, te bucuri de o serie de avantaje considerabile.

Placare cu aluminiu sau înfoliere PVC?

Nu te-ai hotărât încă ce să alegi între placare cu aluminiu și înfoliere PVC? Ei bine, te vom ajuta să îți dai seama când să le alegi. 

Înfolierea tâmplăriei PVC are, în primul rând, costuri mai reduse și este mai potrivită atunci când vrei să oferi tâmplăriei o pată de culoare. De asemenea, dacă locuința ta are un aspect clasic, cu structuri de lemn, poți alege foliile cu textură lemnoasă.

Pe de altă parte, poți alege placarea cu aluminiu atunci când vrei să te asiguri că locuința nu pierde căldură, iar tâmplăria este sigură. În cazul locuințelor moderne, placarea oferă un spectru larg de nuanțe metalice din care să alegi. În plus, te bucuri de avantajele tâmplăriei de aluminiu la costuri mult mai reduse.

Contactează specialiștii Barrier dacă ai întrebări legate de serviciile de înfoliere termopane sau placarea cu aluminiu pentru tâmplăria PVC. Îți dorim spor și cât mai multe proiecte reușite!