Diferențe și asemănări între diferite modele de geam termopan

Diferențe și asemănări între diferite modele de geam termopan

Ferestrele pot fi elementul cheie al unei construcții. Gândește-te la câte forme de energie interacționează cu ele, de la lumină, șocuri mecanice și până la acțiunea apei, vântului și a căldurii.

Cu alte cuvinte, ferestrele influențează întreaga arhitectură și sistemul energetic al ansamblului. 

De aceea, e important să ții cont de anumite aspecte tehnice precum: profilul de termopane, sticla sau feronerie. Iar atunci când alegi cele mai bune modele de termopane, e nevoie să te asiguri că sunt testate și au calitate ceritificată de instituții specializate în domeniu.

Alegerea modelului potrivit poate fi o adevărată provocare. Ferestrele Barrier sunt disponibile în variante diverse, îndeplinesc toate criteriile de siguranță și sunt disponibile la prețuri avantajoase.

Nu știi către ce să te orientezi?

Rămâi alături de noi pentru a afla care sunt diferențele și asemănările între diferitele modele de geam PVC.

Diferența între tâmplăria aluminiu versus PVC: ce să alegi pentru proiectul tău

Pentru a alege o fereastră compatibilă cu nevoile tale și cu locul de care dispui, este necesar să cunoști atât avantajele ferestrelor și tâmplăriei din PVC cât și avantajele tâmplăriei de aluminiu.

Ferestrele din PVC izolează termic și împiedică pierderile de energie. Echipate cu feronerie de calitate și pachete de sticlă termoizolantă, ferestrele din PVC de la Barrier luptă cu succes împotriva disconfortului termic și asigură etanșeitatea.

În plus, sticla termoizolantă previne apariția condensului și se integrează perfect în ansamblul deschiderii, contribuind la izolarea fonică.

Sigur, și profilele din PVC sunt foarte importante. Datorită calității premium, profilele de la Barrier trec garantat testul rezistenței în timp. Avantajul este că pot fi placate la exterior cu aluminiu, îmbunătățire care crește rezistența la uzură și șocuri mecanice.

De asemenea, placarea cu aluminiu contribuie la ridicarea gradului de izolare termică și fonică, protejându-ți 100% locuința.

De ce să alegi tâmplăria din aluminiu pentru ferestre?

 • ai diversitate cromatică și poți alege orice nuanţă din gama RAL;
 • te bucuri de designul adaptabil la orice tip de arhitectură;
 • ai asigurată posibilitatea de proiectare, execuție și montaj a tâmplăriei din aluminiu cu suprafețe vitrate ample;
 • beneficiezi de rezistență la solicitări mecanice și uzură;
 • ești sigur că tâmplăria eficientizează etanșeitatea la apă, clasa de etanșare este dată de presiunea la care apar infiltraţii în interior (conform EN12208-11/99);
 • ai izolare termică și fonică cu valori de excepție, ideale pentru zone urbane, aglomerate;
 • te bucuri de protecție antiefracție; cu valori conform DIN ENV 1627, 1630, DIN EN 356 – sticla, respectiv DIN18521- mecanism de închidere multipunct.

Indiferent de geamul către care vei opta, noi te asigurăm că o să beneficiezi de ferestre durabile, produse performante la prețuri accesibile, izolare termică și fonică, profile și feronerie, dar și protecție crescută împotriva încercărilor de intrare prin efracție.

Eficiența reală a ferestrelor termoizolante Barrier: geamul antiefracție

Există cazuri în care hoții nu reușesc să spargă sticla ferestrei și încearcă să îl deschidă prin deteriorarea cadrului sau a feroneriei. 

De aceea, poți lua în considerare montarea ferestrelor de protecție cu feronerie de securitate. Ansamblul ferestrei conține sisteme de siguranță ce asigură atât închiderea etanșă, cât și rezistență la efracție.

Din fericire, modelul Barrier 85 îți vine în ajutor cu sisteme antiefracție de ultimă generație.

Modelul dispune de sisteme de închidere open smart care pot fi acționate prin amprentă digitală sau prin cartelă. Acasă nu înseamnă doar un spațiu în care să te simți confortabil, ci și un spațiu în care să te simți protejat.

Barrier 85 îndeplinește cu succes criteriile de evaluare ale unei ferestre de înaltă calitate prin îmbinarea perfectă dintre latura estetică și cea funcțională. În plus, modelul ține la bugetul tău și te surprinde prin prețuri accesibile. Sigur, acesta nu este singurul model antiefracție.

Avantajele modelului Barrier 95 Neo pentru locuință

Un alt model de care suntem foarte bucuroși este modelul 95 Neo. Tehnologia folosită pentru construirea geamului pe care nu le identificai până acum la tâmplăria PVC.

Ai o casă sigură și rezistentă la efracție, fără să te gândești măcar să montezi feronerie de securitate pentru ferestre. Modelul dispune de proprietăți care includ rezistența în lista beneficiilor.

Iată ce aduce în plus Barrier 95 Neo:

 • powerdur inside -Tâmplăria are armături de oțel și pierderile de căldură sunt mult mai scăzute, iar etanșeitatea e crescută;
 • safetec inside – Structura PVC are proprietăți termice și acustice îmbunătățite; 
 • bonding inside- Pe suprafața de contact dintre geam și cadru este plasat adeziv care face ca riscul de fisurare al geamului să fie redus;
 • foam inside – Barrier 95 Neo are încorporată spumă termoizolantă specială. 

Diferența între geamul PVC clasic și geamul PVC eco-friendly

Ferestrele PVC au multiple beneficii, dintre care putem enumera, printre altele eficiența energetică sau nivelul de confort termic și fonic, superior celorlalte sisteme tradiționale.

În plus, ferestrele cu geamuri termopan sunt cele preferate de majoritatea constructorilor. Aici ne referim la ferestre din geam termopan alcătuite din trei straturi cu suprafețe vitrate. Pentru că, cele două camere tampon formate între sticla termoizolantă oferă o izolare termică cu adevărat eficientă.

Dacă vrei să fii foarte atent cu mediul înconjurător, îți recomandăm ferestre cu rame din lemn. 

Însă pentru cea mai bună ecosustenabilitate, fă cunoștință cu fereastra Barrier 100. Concepută special pentru casele pasive, ea este cea mai bună variantă pentru izolarea termică a locuinței tale, dar și cea fonică.

Iată de ce avantaje te bucuri dacă alegi Barrier 100:

 • calitatea premium;
 • etanșare completă;
 • protecție împotriva intrărilor prin efracție.

O fereastră de calitate superioară înseamnă caracteristici de top și performanțe inegalabile. Dacă îți dorești să afli mai multe despre prețurile modelelor de geamuri PVC care îți pot transforma casa într-o investiție trainică, nu ezita să apelezi la consultanții Barrier.

Un singur click pe pagina de contact te duce mai aproape de visul tău.

Să ai multă inspirație și succes în toate planurile tale!