De ce să optezi pentru închiderea balconului cu geamuri PVC

De ce să optezi pentru închiderea balconului cu geamuri PVC

Închiderea balconului cu geamuri PVC a devenit o opțiune din ce în ce mai populară pentru proprietarii de locuințe, datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce. 

Dacă locuința ta are cel puțin un balcon și te afli în căutarea unei soluții pentru a-ți îmbunătăți spațiul, iată câteva motive importante pentru care ar trebui să iei în considerare sistemul de închidere balcon termopan.

Pentru această modificare, primul pas este să alegi tipul de izolare, respectiv sistemul de închidere. De asemenea, să te interesezi dacă pentru modificări asupra fațadei clădirii în care te afli, ai nevoie de autorizație.

Este nevoie de autorizație pentru închidere balcon termopan?

În primăvara anului 2023, Guvernul României a aprobat un nou proiect de lege care reglementează domeniul construcțiilor. Conform codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, care reunește prevederile din trei legi anterioare, nu mai este nevoie de autorizație dacă îți propui să îți închizi balconul. Tot ceea ce trebuie să faci este să trimiți o notificare la primăria de care aparține locuința. 

Există însă și un revers al medaliei. De vreme ce nu mai ai nevoie de autorizație sau de obținerea acordului asociației de proprietari, există riscul ca modificarea respectivă să afecteze aspectul blocului. Pe scurt, fiecare proprietar poate hotărî ce materiale și ce culori să folosească pentru închiderea balconului. Totuși, acest lucru se poate reglementa printr-un amendament al legii. 

Același lucru se aplică și în cazul construcțiilor din mediul rural. Tot ceea ce trebuie să faci este să trimiți o notificare la primărie cu privire la modificările pe care le vei realiza.

De ce să optezi pentru geamurile PVC când alegi să-ți închizi balconul

Geamurile din tâmplărie PVC au devenit o alegere populară în închiderea balconului datorită beneficiilor lor remarcabile. Acestea oferă izolație termică și fonică, menținând temperatura constantă și reducând zgomotul din exterior. 

Echipate cu feronerie de calitate și pachete de sticlă termoizolantă, ferestrele din PVC de la Barrier luptă cu succes împotriva disconfortului termic și asigură etanșeitatea.

De asemenea, sunt ușor de întreținut, rezistente la intemperii și contribuie la economisirea energiei. În plus, ferestrele din termopan pentru închidere balcon asigură confortul în locuință și pot crește valoarea acesteia.

Criterii de selecție a ferestrelor din PVC pentru închiderea balconului

Ferestrele Barrier sunt disponibile în variante diverse și îndeplinesc criteriile de siguranță. De aceea, alegerea modelului potrivit poate fi considerată o adevărată provocare. 

Din fericire, alegerea potrivită a modelelor pentru închidere balcon termopan trebuie să fie în acord cu nevoile și, mai ales, cu preferințele tale. Nu există un truc pe care să-l poți aplica. Tu ești cel care alege să se bucure de spațiul extra și de lumina naturală.

Există însă câteva criterii de care îți recomandăm să ții cont:

  • Alege dimensiunea geamurilor și în funcție de spațiul de care dispui;
  • Ia în considerare amplasarea spațiului și priveliștea din spatele ferestrei;
  • Asigură-te că pe exterior, amplasarea și mărimea geamului nu interferează cu fațada blocului sau a casei.

Iar când vine vorba de criteriile de selecție pentru geamurile de termopan pentru balcon, este bine să respecți câteva aspecte fundamentale care vor contribui la sporirea calității vieții tale și a celor dragi.

Alege geamul potrivit în funcție de sticla termozolantă

Vrei să-ți închizi balconul dar îți e teamă de pierderile de căldură la casă care au loc, în general, prin ferestrele care nu sunt închise etanș sau nu au un coeficient potrivit de transmisie termică? Nu-ți face griji, specialiștii Barrier îți pun la dispoziție sticla termoizolantă pentru ferestre, alcătuită din trei foi de geam cu inserție de gaz inert. 

Această sticlă are o transmitere luminoasă între 58 – 73% și atenuare fonică de până la 33%. Practic, sticla termoizolantă Barrier cu gaz inert este alegerea ideală pentru reducerea consumului de energie și confortul permanent al familiei tale. 

Important de menționat este că sticla termoizolantă reduce considerabil apariția de condens la geamurile de termopan datorită distanțierului încorporat care previne mucegaiul, condensul ori aburirea ferestrei PVC

Pentru ferestre izolate, specialiștii noștri îți recomandă fereastra Barrier 100 care este realizată din profile din materiale de calitate, un pachet de trei foi de sticlă cu grosimi între 44 și 52 de mm și elemente de feronerie. De asemenea, geamul din PVC rezistă la condiții meteorologice nefavorabile, indiferent de sezon.

Spre deosebire de cele standard, fereastra Barrier 80 oferă o izolare termică cu 50% mai ridicată datorită sticlei de calitate, respectiv a sistemului inteligent de etanșare.

Alege să stai liniștit în balcon, să te relaxezi și să te bucuri de lumina naturală.

Optează pentru geamurile PVC cu protecție solară

Atunci când închizi balconul cu geamuri termopan, este important să iei în considerare și nivelul de protecție solară pe care vrei să ți-l ofere. 

Știai, spre exemplu, că sticla constituie până la 70% din suprafața unui geam, ceea ce indică faptul că ar trebui să îi acorzi atenție atunci când îți alegi ferestrele pentru balcon? Ferestrele PVC cu protecție solară sunt concepute pentru a reduce impactul radiațiilor asupra obiectelor din cadrul locuinței tale. Acestea sunt fabricate cu ajutorul unor tehnologii moderne, precum încorporarea cu un strat subțire de oxizi metalici care blochează radiațiile solare nocive.

Geamurile termopan cu protecție UV au rolul de a limita o parte din radiația ultravioletă (UV) nocivă asigurând astfel o protecție eficientă a bunurilor materiale. În plus, ajută la prevenirea decolorării și degradării mobilei și a altor obiecte din balcon. 

Sticla Barrier Sun Control, spre exemplu, permite atât menținerea unei temperaturi optime în încăperi cât și minimizarea costurilor energetice ale locuinței pe toată perioada anului. 

Pe scurt, Barrier Sun Control se traduce prin sticlă clară cu reflexie mai bună, confort vizual și factor solar mărit. De asemenea, sticla interioară Low E, care are în componență un strat de oxizi metalici ce ajută la reflectarea căldurii și are o capacitate de izolare sporită și aspect simplu, este potrivită pentru orice cameră destinată relaxării. 

 Închidere balcon termopan: avantaje

Închiderea balconului cu geam termopan reprezintă o soluție optimă pentru a beneficia de mai mult spațiu în locuință sau a crea o zonă extra pentru depozitare sau relaxare.

Atât în cazul locuințelor de dimensiuni medii sau mici, cât și în cazul celor care caută un spațiu de relaxare, majoritatea persoanelor aleg să optimizeze spațiul din balcon.

Avantajele acestei modificări sunt numeroase.

Extinderea spațiului 

Închiderea balconului cu geamuri PVC transformă acest spațiu într-o cameră suplimentară, pe care o poți folosi în multe moduri creative. Poate deveni o zonă de relaxare, un birou, un spațiu de depozitare sau chiar o cameră de hobby. Astfel, valorifici la maxim fiecare metru pătrat din locuința ta.

Protecție împotriva factorilor externi

Geamurile PVC oferă o izolare excelentă împotriva frigului, ploii, zăpezii și zgomotului exterior. Astfel, poți bucura de confortul termic în toate anotimpurile și de liniștea necesară într-un mediu urban agitat.

Economie 

Închiderea balconului cu geamuri termopan reprezintă o decizie inteligentă din punct de vedere economic. Aceste geamuri asigură o izolație termică eficientă, reducând pierderile de căldură în sezonul rece și necesitatea de a utiliza sisteme de încălzire costisitoare.

Creșterea valorii imobilului

Închiderea balconului cu geamuri termopan nu aduce doar beneficii imediate, ci și o creștere a valorii imobilului. Această îmbunătățire a eficienței energetice, confortului și aspectului general al locuinței reprezintă un factor atrăgător pentru potențialii cumpărători sau chiriași. Astfel, investiția în geamuri termopan poate contribui la valorificarea mai bună a proprietății tale pe piața imobiliară.

Închidere balcon termopan: Cât costă?

Închiderea balconului cu geamuri PVC poate aduce multiple avantaje, de la extinderea spațiului locuibil, la economii de energie și protecție împotriva factorilor externi. Cu o investiție inteligentă în geamuri de calitate și o instalare corespunzătoare, te vei putea bucura de beneficiile acestei alegeri timp îndelungat.

Costul pentru închiderea balconului cu geamuri termopan variază în funcție de mai mulți factori. Acestora li se adaugă dimensiunile balconului, tipul de geamuri, calitatea profilului PVC sau complexitatea lucrărilor de montaj.

Dacă ești interesat de mai multe detalii, nu ezita să ne contactezi.

Mult succes în noul tău proiect!