Sticlă ornamentală: avantajele și dezavantajele vitraliilor pentru tâmplăria PVC

Sticlă ornamentală: avantajele și dezavantajele vitraliilor pentru tâmplăria PVC

Pentru ca familia ta să aibă parte de relaxare și voie bună, e important să îți personalizezi locuința. 

În plus față de cele mai noi dotări și cele mai bune finisaje, poți opta pentru transformarea căminului într-un spațiu pregătit să ofere intimitate și eleganță prin montarea sticlei decorative.

Dacă te-ai gândit să te orientezi către sticlă ornamentală pentru tâmplăria PVC, e bine să știi că această structură are rolul de a împiedica vizibilitatea prin geam și că, în funcție de zona în care urmează să fie aplicată, poate avea dimensiuni diferite.

Iar când e vorba de culoare, cei mai mulți proprietari optează pentru vitralii care sunt formate din bucăți de sticlă colorate. 

Vrei să afli mai multe despre vitralii sau despre avantajele și dezavantajele sticlei ornamentale pentru tâmplăria de termopan? Te invităm să citești în continuare.

Pe scurt, despre sticla ornamentală pentru uși și ferestre PVC

Sticla ornamentală pentru uși și ferestre începe să crească în popularitate. Cei mai mulți o aleg pentru faptul că împiedică vizibilitatea și oferă mai multă intimitate.

Spre deosebire de sticla standard a geamurilor sau a ușilor de termopan, cea ornamentală se diferențiază atât prin opacitate, cât și prin modificarea suprafeței și a culorii sale. În plus, sticla ornamentală poate avea diferite forme: satinată dar și ușor granulată. 

În opinia celor mai mulți proprietari de locuințe, sticla ornamentală este cea tip vitraliu. Nu este complet greșit, însă vitraliile se realizează prin îmbinarea mai multor piese de sticlă colorată. În final, ele formează un model decorativ plin de culoare. Deci, vitraliile sunt doar un tip de sticlă ornamentală.

Oricum, este recomandat să alegi metodele decorative în funcție de preferințele tale, dar și în funcție de camera în care urmează să montezi sticlă ornamentală.

Fiecare variantă de sticlă decorativă contribuie la crearea unei atmosfere intime și pline de personalitate.

Unde poți aplica sticlă ornamentală pentru uși și ferestre

Aceasta poate fi integrată în diverse spații, de la locuințe rezidențiale la spații comerciale. Versatilitatea sa permite adaptarea la diferite stiluri arhitecturale și preferințe individuale.

Este ideală pentru uși de intrare, ferestre mari, balcoane și chiar pentru împărțirea interioară a spațiilor. 

Locul ideal pentru aplicarea sticlei decorative este, însă baia, căci contribuie la protecția împotriva privirilor indiscrete și oferă intimitate. Poți alege să aplici sticlă ornamentală chiar și pentru ușa băii. Iar în cazul în care baia ta include o cabină de duș, sticla decorativă poate fi considerată drept paravan.

În aceeași ordine de idei, poți opta cu încredere pentru montarea sticlei cu decor și în ceea ce privește ușile interioare din PVC. Astfel, tu și familia ta vă puteți bucura de de mai multă lumină naturală în casă.

Un alt spațiu element potrivit de compartimentare pentru aplicarea sticlei ornamentale este ușa de intrare, indiferent dacă are spații vitrate sau zone special amenajate pentru montarea sticlei. Astfel, ușa exterioară poate căpăta un aspect unic și atrăgător.

Unde poți aplica sticlă ornamentală de tip vitraliu?

Cele mai comune locuri în care se aplică vitraliile sunt ferestrele din spațiile de relaxare. Prin intermediul culorilor folosite, vitraliile devin un element central al decorului.

De cele mai multe ori însă, sticla ornamentală de tip vitraliu poate fi întâlnită în spații sacre, precum biserici sau catedrale. Aici, vitraliile devin adevărate opere de artă, înfrumusețând mediul sacru. 

Cât despre procesul de aplicare a acestei sticle, acesta este unul foarte meticulos. Se începe cu proiectarea designului, alegând culorile și formele potrivite pentru efectul dorit. Apoi, sticla este tăiată în bucăți mici.

După ce piesele de sticlă sunt pregătite, se trece la asamblarea bucăților de sticlă. E nevoie de folosirea unui material de lipire sau de un aliaj de plumb pentru a conecta fiecare bucățică, creând astfel structura finală a vitraliului. Ultimul pas constă în aplicarea vitraliului la locul dorit.

Marele dezavantaj al vitraliilor este că împiedică iluminarea naturală la capacitate din cauza suprafeței puternic colorate și texturate. Recomandarea Barrier este însă să te orientezi către alte celelalte forme de sticlă ornamentală disponibile.

Avantaje și dezavantaje ale sticlei ornamentale pentru tâmplăria PVC

Sticla decorativă pentru uși și ferestre adaugă un aer modern și elegant locuinței tale. Prin înlocuirea geamurilor obișnuite ale ferestrelor sau a spațiului vitrat al ușilor interioare, acest tip de sticlă aduce un design unic casei tale și te ferește de ochii curioșilor.

Iată care sunt avantajele sticlei ornamentale pentru tâmplăria PVC:

  • sticla decorativă împiedică vizibilitatea, iar tu și familia ta vă bucurați de momente de liniște;
  • poți alege modelul potrivit pentru sticlă ornamentală în funcție de necesități și preferințe;
  • te bucuri de același grad de izolare fonică și termică precum în cazul sticlei standard.

Iată care sunt dezavantajele sticlei ornamentale pentru tâmplăria PVC:

  • sticla ornamentală împiedică lumina solară să pătrundă la capacitate maximă;
  • prețurile pentru personalizarea sticlei ornamentale sunt ceva mai ridicate în comparație cu cele ale sticlei clasice pentru ferestre.

Concluzii despre sticla ornamentală pentru PVC

Când e vorba de ferestre, este totuși recomandat să alegi geamuri decorative cu formă atipică în cazul în care ferestrele obișnuite nu pot fi montate. Fie că nu ai suficient spațiu, fie că geamurile standard strică aspectul locuinței.

Oricum, poți beneficia de aceleași caracteristici ale geamurilor și ușilor din PVC. Cu alte cuvinte, te bucuri de izolare termică, confort și știi că pierderile de căldură la casă pot fi de domeniul trecutului.

Așadar, dacă îți e gândul la sticla ornamentală și ai nevoie de ferestre cu formă specială, contactează cu încredere specialiștii Barrier și cere o ofertă pentru locuința ta.