Uși pentru exterior. Caracteristici uși metalice și uși din tâmplărie PVC

Uși pentru exterior. Caracteristici uși metalice și uși din tâmplărie PVC

De ce sunt ușile atât de importante în structura unei locuințe? Pentru că asigură protecție și siguranță, respectiv că facilitează traficul dinspre exterior spre interior. Ușa de la intrare este cartea de vizită a fiecărei locuințe, fiind cea care oferă primul contact cu oaspeții.

Dacă ești în situația de a alege uși de exterior pentru locuința ta, este nevoie să te asiguri că acestea au calitate certificată de instituții specializate în domeniu.

Asigură-te că faci alegerea corectă în funcție de nevoile tale. Rămâi alături de noi pentru a afla care sunt diferențele și asemănările dintre ușile exterioare metalice și cele de tâmplărie PVC.

Particularitățile ușilor metalice vs din tâmplărie PVC 

 

Ușile de exterior sunt expuse direct factorilor de mediu precum soare puternic, ploaie, temperaturi scăzute, vânt, cărora trebuie să le facă față cu brio. Din acest motiv, cele mai căutate uși exterioare sunt fie cele metalice, fie ușile din tâmplărie PVC. Să aflăm în continuare caracteristici specifice ale fiecărui tip.

Ușile metalice Barrier pentru exterior

Ușile metalice izolează locuința și o protejează de orice tentativă de pătrundere prin efracție. Sunt realizate din materiale rezistente, precum oțelul galvanizat, și sunt izolate cu spumă poliuretanică. Sistemele de închidere antiefracție, mecanismele autoblocare, cât și încuietoarele de calitate superioară sporesc gradul de siguranță. 

În plus, datorită procesului de galvanizare, care previne coroziune, suprafața de metal a ușilor nu suferă nicio transformare la interacțiunea cu mediul. În ceea ce privește umiditatea ridicată, aceasta nu este o problemă, deoarece ușile de metal pentru exterior nu se umflă și nu se degradează.

Avantajul ușilor metalice este oferit de rezistența ridicată la efracție și deteriorări, precum și de aspectul elegant și modern. Ușile metalice au un grad ridicat de etanșeitate și asigură izolare fonică și termică.

Ușile din tâmplărie PVC de la Barrier

Ușile din termopan sunt realizate din materiale rezistente în fața uzurii și a șocurilor mecanice și au un coeficient termic peste medie.

Ce presupune acest lucru? Nu permit transferul termic dintr-o zonă în alta, lucru favorizat de pragul din aluminiu cu distanțier termic. Pe lângă menținerea căldurii, acesta echilibrează și diferențele de nivel dintre încăperi.

Termoizolația este principalul avantaj al ușilor din tâmplărie PVC, fiind dublată de fonoizolația capabilă să aducă liniște deplină în locuința ta. Feroneria din materiale de calitate, printre care se numără și aluminiul, cât și garniturile speciale, asigură închiderea etanșă.

Ușile din termopan pot fi modificate prin serviciile de înfoliere PVC. Așadar, dacă optezi pentru cele din PVC, poți schimba culoarea tâmplăriei cu un aspect lemnos sau culori simple. 

În plus, ușile PVC de exterior pot fi placate cu aluminiu, procedeul rezultând într-un design minimalist și modern, în concordanță cu morfologia întregii deschideri. 

Astfel, te bucuri de o ușă rezistentă ce va face față cu succes șocurilor mecanice, uzurii, dar și posibilelor tentative de efracție. Mai mult decât atât, procesul de placare cu aluminiu accentuează și gradul de izolare termică și acustică.

Ușile exterioare metalice sau din PVC: ce alegi pentru locuința ta?

Alegerea ușilor și ferestrelor trebuie să aibă în vedere mai mulți factori. Dincolo de dimensiunea estetică, proprietățile acestora sunt cele care garantează un confort sporit. 

Pentru locuințele moderne ce abordează un stil minimalist sunt mai potrivite ușile și ferestrele din aluminiu, întrucât se încadrează în ergonomia spațiului. În cazul caselor în care se pune accentul pe confort termic și fonic, atunci opțiunea pentru uși și ferestrele din tâmplărie PVC este clară. 

De asemenea, bugetul alocat montării de uși exterioare contează foarte mult. Iar dacă te gândești să alegi varianta PVC, dar cu aspect din aluminiu, atunci poți apela la placarea cu aluminiu a ușilor termopan.

Avantajele ușilor exterioare PVC

Tâmplăria din PVC este una dintre cele mai comune alegeri pentru ușile și ferestrele din casă. Materialul din care sunt fabricate elementele de compartimentare este rezistent și nu își modifică în timp aspectul. Mai mult decât atât, PVC-ul asigură un nivel ridicat de izolare, atât fonică, cât și termică.

Ușile din PVC sunt și ușor de întreținut, nefiind nevoie de aplicarea unor tratamente speciale. Și pentru că materialul PVC are calități antifungice, nu permite dezvoltarea bacteriilor pe suprafața ferestrei. Așadar, te bucuri de un mediu curat și potrivit pentru familia ta.

Trebuie spus că Barrier asigură diversitate și în cazul ușilor exterioare pentru segmentul rezidențial și industrial. Fiecare ușă de garaj poate extinde sistemul smart home existent, sau poate fi automatizată cu sisteme moderne de control de la distanță.

Descoperă soluțiile Barrier pentru firme și clădiri industriale.

Avantajele ușilor metalice pentru exterior

Dacă optezi pentru această variantă beneficiezi de rezistență la solicitări mecanice și uzură datorită proprietăților de excepție a componentelor unui panou de tâmplărie care se opune deformării sau ruperii. Totodată, tâmplăria eficientizează etanșeitatea la apă în condiţii de ploaie cu vânt, sau alte condiții meteo extreme.

Totodată, te bucuri de izolare termică și fonică cu valori de excepție, ideale pentru zone urbane, aglomerate și primești simplitate la montaj.

Toate sistemele din aluminiu sunt versatile, ce se adaptează cu ușurință oricărui tip de construcție.

În cazul ușilor metalice, temperatura la exterior este aproape egală cu cea din interior. De ce? Din cauză că aluminiul este totuși un metal şi are un coeficient de conductivitate termică mare. Pentru a rezolva problema, în interiorul profilului se pune o fibră de carbon, care izolează. 

Cum această fibră de carbon este scumpă, preţul unei uși din aluminiu ajunge să îl depăşească pe cel al unei uși din tâmplărie PVC. Sigur, diferența de preț se poate amortiza în timp, în raport cu durata de viață a ușii.

Ușile exterioare Barrier, caracteristici de top

Dacă vrei să alegi o ușă pentru exterior dar nu ești sigur ce model se potrivește pentru locuința ta, noi îți venim în ajutor. Ți-am pregătit o listă cu cele mai căutate modele de uși pentru exterior.

Ușile exterioare Barrier îți oferă caracteristici de top și numeroase posibilități de dimensiuni și design. Dacă îți dorești să afli mai multe despre prețurile ușilor termopan din tâmplărie PVC care îți pot transforma casa într-o investiție trainică, nu ezita să apelezi la consultanții Barrier.

Să ai multă inspirație și succes în toate planurile tale!