Uși de intrare pentru apartamente: de ce trebuie să ții cont înainte de achiziție

Uși de intrare pentru apartamente: de ce trebuie să ții cont înainte de achiziție

Atunci când alegi să îți decorezi noul apartament sau să îl renovezi pe cel pe care îl ai deja, te gândești la mobilă, perdele sau decorațiuni. Însă acesta poate fi momentul potrivit să înlocuiești și ușa de la intrare în apartament.

Pentru că ușa este cel mai des utilizat obiect care compune spațiul de locuit, trebuie să te asiguri că ea îți va proteja casa un timp îndelungat. Știm că produsele de înaltă calitate sunt o necesitate pentru tine și când vine vorba de uși, îți oferim întotdeauna alternative potrivite pentru nevoile tale.

Așadar, dacă ești în căutarea unei uși de intrare pentru apartament, citește în continuare articolul pentru a afla ce materiale sunt ideale pentru ușă și ce aspecte trebuie să cunoști înainte de a efectua achiziția.

Uși de apartament: ce să știi înainte de achiziție

Ușa de la intrare este primul lucru pe care invitații tăi îl observă. La fel și potențialii intruși care se pot gândi la perspectiva unei intrări prin efracție. Așadar, ai nevoie de un produs sigur și care să se potrivească cu interiorul apartamentului tău.

În primul rând, trebuie să bifezi alegerea unei uși potrivite ca și dimensiuni pentru golul din perete. Așadar, măsurarea golului trebuie să fie corect făcută pentru ca ușa să poată fi montată. 

Ulterior, trebuie să te orientezi către materialele din care să fie fabricată ușa, astfel încât tu să ai parte de siguranță împotriva hoților și aspect estetic plăcut, în armonie cu design-ul casei. Și pentru că materialele care compun ușa determină gradul de siguranță și protecție împotriva persoanelor răuvoitoare, cât și eficiența izolației fonice și termice, alegerea ușii trebuie să fie făcută cu atenție sporită.

Așadar, hai să vedem ce materiale poți alege pentru ușa de intrare în apartament.

Materiale ideale pentru uși de intrare în apartament

Poate că ai observat la vecini că există uși de intrare din lemn. Deși unele modele au aspect modern și o cromatică plăcută, această alegere nu este recomandată pentru ușile de intrare în apartament. 

Într-un bloc nu ai întotdeauna garanția că cei care intră sunt bine intenționați, spre deosebire de curtea casei în care tu alegi cui deschizi și cui nu. De aceea, ușa ta este mereu expusă riscurilor. 

Și pentru a fi sigur că ești protejat sau că bunurile tale sunt în siguranță atunci când nu ești acasă, este recomandat să alegi o ușă de intrare pentru apartament realizată din materiale mai sigure, precum aluminiul.

Așadar, uite o listă de avantaje ale ușilor de aluminiu:

 1. Ai la îndemână o paletă cromatică largă din care poți alege;
 2. Ai siguranța protecției împotriva efracției prin deformare sau îndoire;
 3. Ai parte de nivele de etanșeitate de excepție pentru a te bucura de izolare fonică și termică;
 4. Montarea este simplă și rapidă, fără a deranja vecinii cu zgomote;
 5. Poți adapta stilul ușii în funcție de design-ul și estetica locuinței, de la minimalist la clasic.

Iar dacă ți se pare că funcționalitatea ușilor de aluminiu nu se pliază pe nevoile tale, însă estetica este pe gustul tău, poți alege tâmplăria PVC diversificată prin placarea cu aluminiu. Ai, de asemenea, o paletă cromatică RAL generoasă, iar tehnologia de ultimă generație oferă un aspect modern ușii de intrare în apartament.

În plus, placarea cu aluminiu crește durata de viață a ușilor și sporește rezistența la șocuri mecanice.

Feroneria ușilor de intrare apartament

Cu toate acestea, gradul de siguranță la efracție este redat și de calitatea elementelor de feronerie incorporate în ușa de intrare pentru apartament. Pentru a menține aspectul impecabil și design-ul uniform al ușii, ai nevoie de elemente de feronerie care să completeze aspectul general.

Așadar, asigură-te că păstrezi tonul cromatic al ușii prin alegerea culorilor potrivite pentru:

 • butucul de închidere;
 • clanță;
 • balamale de susținere.

De asemenea, este important să montezi feroneria ușilor care asigură protecție sporită atunci când o încui. Așadar, poți alege dintre sisteme de închidere:

 • de siguranță – în 4 puncte antiefracție și limbă;
 • de siguranță și etanșare –  în 3 puncte de închidere tip limbă și 2 puncte antiefracție;
 • automatic – în 3 puncte de închidere tip bolț și 2 tip cârlig și limbă;
 • bolț și cârlig – în 2 puncte de închidere tip bolț și 2 tip cârlig și limbă.

Iar pentru longevitatea ușii, asigură-te că o îngrijești corect și că ai în vedere des lubrifierea balamalelor. 

Sperăm că articolul de azi ți-a fost de ajutor în alegerea ușilor de intrare în apartament. Nu ezita să apelezi la specialiștii Barrier pentru asistență și informații suplimentare. Mult succes în toate proiectele tale!

Uși din tâmplărie PVC: alternativă pentru izolare fonică

Profilele PVC pentru ușile de intrare sunt așadar, alegerea ideală atunci când ai nevoie de liniște. Pragmatismul ușilor de termopan este redat de posibilitatea de montare atât la interior cât și la exterior.

Așadar, poți să te bucuri de lipsa zgomotelor provenite de afară, dar și din alte camere ale casei tale. Cât timp te odihnești, ceilalți membrii ai casei pot viziona un film fără teama că te-ar deranja.

Garniturile profilelor PVC și feroneria de înaltă calitate oferă ușilor de termopan Barrier standarde înalte pentru a îndeplini toate nevoile pe care le ai. 

De aceea, alegerea ușilor de termopan exterioare cu izolare fonică asigură și protecția casei tale de intruși, condiții meteorologice nefavorabile și de ochii celor curioși. Iar pentru camerele casei, montarea ușilor de interior cu izolare fonică permite membrilor casei să desfășoare diferite activități fără grija deranjului.

Iar pentru a te bucura de ușile de termopan cât mai mult timp, nu uita să verifici des elementele de etanșeitate și feronerie. Așadar, asigură-te că te ocupi regulat de întreținerea feroneriei și a celorlalte componente precum:

 • garniturile de cauciuc;
 • balamalele;
 • mânerele;
 • butucul încuietorii.

Sperăm că articolul de azi te va ajuta să alegi ușile fonoizolante ideale pentru locuința ta. Vino în pagina de Contact și cere oferta Barrier pentru ușile de termopan cu fonoizolare. Iar dacă ai alte întrebări, consultanța Barrier este la dispoziția ta.

Îți dorim succes pe toate planurile!