De ce să alegi porți de garaj automate: avantaje și dezavantaje

De ce să alegi porți de garaj automate: avantaje și dezavantaje

Zi de zi te preocupi de aspecte importante ale vieții tale și îți dorești să nu pierzi timp. Și pentru că ai constant activități cu care să-ți umpli ziua, cauți mereu cele mai moderne soluții. De exemplu, economisești timp alegând porți de garaj automate.

Este mai ușor să acționezi ușa de garaj dintr-un simplu buton sau chiar din telefon, atunci când vrei să parchezi mașina. Sau poate că ai de cărat câteva unelte și ai mâinile ocupate. Nu ar fi mai simplu ca ușa să se închidă în mod automat?

De aceea, în articolul de astăzi îți vom arăta mai detaliat care sunt avantajele și dezavantajele porților de garaj automate și de ce să le alegi pentru casa visurilor tale.

Ce tipuri de uși de garaj pot fi automatizate?

Dacă ai finalizat deja proiectul locuinței tale, nu trebuie să îți faci griji în legătură cu metodele de automatizare a porților de garaj. De ce? Pentru că sistemele de automatizare se pot aplica chiar și după ce a fost montată ușa de garaj. Însă este nevoie de puțin spațiu adițional în proximitatea porții.

În plus, procedeul se poate realiza pentru oricare tip de poartă pentru garaj. Așadar, poți automatiza:

Și pentru că aminteam de sistemele de automatizare, ele sunt reprezentate de motoare special concepute pentru acționarea ușilor de garaj. Așadar poți opta pentru dispozitive cu diferite capacități de acționare și avantaje. De exemplu, poți alege dintre modelele:

 • JIM3;
 • JIM4;
 • Russo 600 N;
 • Russo 1200 N;
 • DUMPER 10.4T;
 • DUMPER 10.3T;
 • DUMPER 7.3T;
 • LM 3800.

Mai mult decât atât, poți accesoriza porțile de garaj cu elemente adiționale care să asigure protecție și o funcționare optimă. Poți, de exemplu, să alegi montarea unei lămpi de semnalizare care să indice momentul acționării ușii. 

Iar dacă cei mici se joacă des în perimetrul garajului, ai posibilitatea să montezi o muchie sensibilă la atingere. Practic, ea asigură oprirea motorului atunci când sunt detectate impedimente. În acest fel, te protejezi și tu când există riscul de accidentare.

Avantajele ușilor de garaj automate

Inovațiile în tehnologie aduc numeroase avantaje pentru toți cei care beneficiază de ele. Și nu este o surpriză că automatizarea ușilor de garaj se încadrează în tipare moderne. Iar dacă nu te-ai hotărât încă să alegi elementele automate, iată care sunt motivele pentru care să o faci:

 1. Securitate adițională. Pentru că poți pune în garaj mai mult decât mașina, este important să știi că uneltele tale sau bicicletele copiilor sunt în siguranță. Iar cu ajutorul sistemelor automate, doar tu sau membrii familiei puteți acționa poarta.
 2. Confort sporit. Cu ajutorul ușilor automate reduci complet efortul depus pentru deschiderea sau închiderea garajului.
 3. Economie de timp. Atunci când ajungi acasă de la birou, nu mai ești nevoit să te dai jos din mașină pentru a deschide garajul. Apeși pe buton și aștepți în confortul automobilului tău.
 4. Sisteme inteligente. Poți, de asemenea, să integrezi automatizarea porților în sistemul smarthome. Și ai posibilitatea de programare a porților pentru a se deschide la o anumită oră.
 5. Siguranță. Senzorii inteligenți ce pot fi montați pe ușa de garaj te protejează de accidente.
 6. Creșterea valorii locuinței. Dacă plănuiești să vinzi casa, prețul de achiziție va crește datorită dotărilor moderne cu uși de garaj automate sau rulouri automate pentru ferestre.
 7. Rezistență la efracție. Sistemul automat presupune închideri centralizate cu încuietori moderne. Așadar, hoții nu vor putea să deschidă ușa garajului.

Porți de garaj automate: dezavantaj

Cu toate acestea, porțile de garaj automate prezintă și dezavantaje. De exemplu, costurile la care se ridică procesul de automatizare al porților poate fi destul de ridicat. De aceea, consultanța Barrier îți stă la dispoziție dacă ești în căutarea unei oferte pentru automatizarea ușilor de garaj.

De asemenea, în cazul unei pene de curent, poarta automată nu s-ar putea deschide. Și dacă alegi să acționezi ușa de garaj prin intermediul aplicației, atunci lipsa conexiunii la Internet sau a bateriei la telefon ți-ar putea sta în cale.

Iar dacă te-am convins în legătură cu importanța porților de garaj automate, apelează cu încredere la specialiștii Barrier pentru mai multe informații.